Snabba ostfrallor

ostfrallor4 ostfrallor6 ostfrallor5

 

Supergoda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Passar bra till frukost, mellanmål, på buffén eller till en god sallad eller paj. Frallorna går oerhört snabbt att baka och behöver inte jäsa eftersom de innehåller bakpulver istället för jäst.

Degen ska inte knådas utan bara snabbt arbetas ihop. Om man knådar en deg som innehåller bakpulver kan brödet bli segt och hårt. Glutentrådarna ska inte bli starka när man bakar med bakpulver.

Snabba ostfrallor

12 st 

1 dl ost, riven
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk

Garnering
ost, riven

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Dela degen i ca 12 bitar.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

5. Strö över riven ost på frallorna.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.
2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Dela degen i ca 12 bitar.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
5. Strö över riven ost på frallorna.
5. Strö över riven ost på frallorna.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

ostfrallor2 ostfrallor7utvald ostfrallor1

Chokladdoppad After Eight-tryffel

chokladdoppadeaftereight4 chokladdoppadeaftereight1 chokladdoppadeaftereight3

Chokladdoppade minttryfflar – gudomligt goda och lyxigt goda. Bjud gärna på den till en kopp kaffe eller som en enkel, men lyxig dessert efter en god middag. Om du tycker de är små kan du gärna ta två 😉

Urläcker Daim- & kolapaj – klicka här för recept!
Urläcker Daim- & kolapaj – klicka här för recept!

Chokladdoppad After Eight-tryffel

10–15 st

1 dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna. Ställ den gärna i frysen en stund för att påskynda att den stelnar.

4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
3. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.
4. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i frysen i ca 30 min. Doppa dem i smält choklad. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna i kylen.

chokladdoppadeaftereight2 chokladdoppadeaftereight5

 

 

Chokladtryffel med kokos

kokostryfflar6 kokostryfflar1 kokostryfflar3

Magiskt goda och chokladtryfflar rullade i kokosflingor. Supergoda! Perfekta att bjuda på till kaffet eller i stället för en dessert.

Ljuvligt god Nutellafudge – klicka här för recept!
Ljuvligt god Nutellafudge – klicka här för recept!

Tips! Ställ smeten i frysen en stund så stelnar den snabbare.

Chokladtryffel med kokos

10–15 st

1 ¼ dl vispgrädde
200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)
2 tsk smör 

Garnering
kokos 

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i kylen en stund om de är jättemjuka.

6. Rulla bollarna i kokos. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.
2. Bryt chokladen i bitar i en skål. Tillsätt smöret.
3. Häll grädden över chokladen.
3. Häll grädden över chokladen.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i kylen en stund.
5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar). Ställ dem i kylen en stund.
6. Rulla bollarna i kokos. Förvara dem i kylen i en burk med lock.
6. Rulla bollarna i kokos. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

kokostryfflar1 kokostryfflar5 kokostryfflar4 kokostryfflar3

 

Glassbomb med hallon & krossad choklad

glassbomb2 glassbomb3

Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt! Lättgjord superläcker dessert som går snabbt att göra själv! Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig hallonglass: https://lindasbakskola.se/kramig-hallonglass/

Superläcker lättgjord hallonglassbakelse med Noblesse – klicka här för recept!
Superläcker lättgjord hallonglassbakelse med Noblesse – klicka här för recept!

Glassbomb med hallon & krossad choklad

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Garnering
25 g smält choklad
en näve frysta hallon

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.

1. Hacka chokladen.
1. Hacka chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.

 

glassbomb1 glassbomb4 

After Eight glassbomb med maränger

aftereightglassbomb1 aftereightglassbomb3

Glass i stora lass – enkelt och så fantastiskt gott! Glass är alltid uppskattat och i kombination med After Eight och maränger blir det en lyxig dessert! Tryck ner ett tomtebloss i glassen och tänd på – desserten gör succé! En lättgjord och billig efterrätt!

Tips! Du kan använda färdigköpt vaniljglass eller så gör du min gudomligt goda, krämiga hemgjorda glass som är busenkel att göra (tar 5 min att röra ihop och några timmar i frysen). Recept (klicka på bilden):

Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept!
Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

After Eight glassbomb med maränger

ca 10 After Eight-plattor
1 ½ liter vaniljglass
ca 20 maränger

Garnering
ca 10 After Eight-plattor
tomtebloss

GÖR SÅ HÄR
1. Skär After Eight-plattorna i småbitar.

2. Blanda glassen med After Eight-bitarna. Lägg glassen i en plastad, rund skål. Varva med maränger. Ställ skålen i frysen tills den ska serveras, minst 30 min.

3. Stjälp upp glassen på en tallrik vid servering. Garnera med After Eight-plattor runt kanten. Stick ner ett tomtebloss i glassen och tänd på. Ät & njut!

2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.
1. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.

 

2. Blanda glassen med After Eight-bitarna. Tryck ner glassen i en plastad, rund skål. Ställ den i frysen en stund.
2. Blanda glassen med After Eight-bitarna. Lägg glassen i en plastad, rund skål. Varva med maränger. Ställ skålen i frysen tills den ska serveras, minst 30 min.
3. Stjälp upp glassen på en tallrik vid servering. Garnera med After Eight-plattor runt kanten. Stick ner ett tomtebloss i glassen och tänd på. Ät & njut!
3. Stjälp upp glassen på en tallrik vid servering. Garnera med After Eight-plattor runt kanten. Stick ner ett tomtebloss i glassen och tänd på. Ät & njut!

 

aftereightglassbomb2 utvald