Glassbomb med hallon & krossad choklad

glassbomb2 glassbomb3

Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt! Lättgjord superläcker dessert som går snabbt att göra själv! Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig hallonglass: https://lindasbakskola.se/kramig-hallonglass/

Superläcker lättgjord hallonglassbakelse med Noblesse – klicka här för recept!
Superläcker lättgjord hallonglassbakelse med Noblesse – klicka här för recept!

Glassbomb med hallon & krossad choklad

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Garnering
25 g smält choklad
en näve frysta hallon

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.

1. Hacka chokladen.
1. Hacka chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.

 

glassbomb1 glassbomb4 

After Eight glassbomb med maränger

aftereightglassbomb1 aftereightglassbomb3

Glass i stora lass – enkelt och så fantastiskt gott! Glass är alltid uppskattat och i kombination med After Eight och maränger blir det en lyxig dessert! Tryck ner ett tomtebloss i glassen och tänd på – desserten gör succé! En lättgjord och billig efterrätt!

Tips! Du kan använda färdigköpt vaniljglass eller så gör du min gudomligt goda, krämiga hemgjorda glass som är busenkel att göra (tar 5 min att röra ihop och några timmar i frysen). Recept (klicka på bilden):

Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept!
Hemgjord, krämig supergod After Eightglass – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

After Eight glassbomb med maränger

ca 10 After Eight-plattor
1 ½ liter vaniljglass
ca 20 maränger

Garnering
ca 10 After Eight-plattor
tomtebloss

GÖR SÅ HÄR
1. Skär After Eight-plattorna i småbitar.

2. Blanda glassen med After Eight-bitarna. Lägg glassen i en plastad, rund skål. Varva med maränger. Ställ skålen i frysen tills den ska serveras, minst 30 min.

3. Stjälp upp glassen på en tallrik vid servering. Garnera med After Eight-plattor runt kanten. Stick ner ett tomtebloss i glassen och tänd på. Ät & njut!

2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.
1. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.

 

2. Blanda glassen med After Eight-bitarna. Tryck ner glassen i en plastad, rund skål. Ställ den i frysen en stund.
2. Blanda glassen med After Eight-bitarna. Lägg glassen i en plastad, rund skål. Varva med maränger. Ställ skålen i frysen tills den ska serveras, minst 30 min.
3. Stjälp upp glassen på en tallrik vid servering. Garnera med After Eight-plattor runt kanten. Stick ner ett tomtebloss i glassen och tänd på. Ät & njut!
3. Stjälp upp glassen på en tallrik vid servering. Garnera med After Eight-plattor runt kanten. Stick ner ett tomtebloss i glassen och tänd på. Ät & njut!

 

aftereightglassbomb2 utvald 

Krämig After Eight-glass

aftereightglass2 aftereightglass5 aftereightglass3

After Eight är gudomligt gott i glassen!  En favoritglass som känns oerhört lyxig och passar bra på alla sorters kalas. Både på tjusiga- och enklare tillställningar.

Underbart god After Eight-chokladmousse – klicka här för recept!
Underbart god After Eight-chokladmousse – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig After Eight-glass

 Ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
ca 10 After Eight-plattor

Garnering
4 After Eight-plattor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.

3. Blanda ner After Eight-bitarna i gräddblandningen.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Stick ner ca 4 After Eight-plattor som garnering. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.
2. Skär After Eight-plattorna i mindre bitar.
3. Blanda ner After Eight-bitarna i gräddblandningen.
3. Blanda ner After Eight-bitarna i gräddblandningen.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Stick ner ca 4 After Eight-plattor som garnering. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Stick ner ca 4 After Eight-plattor som garnering. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

 

aftereightglass1 aftereightglass4 utvald 

 

Hallonglassbakelse med Noblesse

hallonglassbakelse2 hallonglassbakelse1

Ljuvligt god glassbakelse! Hallonglass och en Noblesseplatta är en enkelt och perfekt avslutning på en god middag. Lätt att göra och uppskattas av de flesta! Använd färdigköpt vaniljglass eller gör egen superkrämig, god glass (görs utan glassmaskin) efter mitt goda recept som finns här:

Krämig, hemgjord hallonglass – klicka här för recept!
Krämig, hemgjord hallonglass – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Hallonglassbakelse med Noblesse

8 st

ca 1 liter glass
ca 100 g hallon
8 Noblesseplattor

GÖR SÅ HÄR
1. Mosa ihop glassen med hallonen.

2. Fördela glassen i åtta muffinsformar i aluminium eller i dessertglas. Stick ner en Noblessplatta i varje glass.

1. Mosa ihop glassen med hallonen.
1. Mosa ihop glassen med hallonen.
2. Fördela glassen i åtta muffinsformar i aluminium eller i dessertglas. Stick ner en Noblessplatta i varje glass.
2. Fördela glassen i åtta muffinsformar i aluminium eller i dessertglas. Stick ner en Noblessplatta i varje glass.

hallonglassbakelse2 hallonglassbakelse3

Pepparkaksglass med vit choklad

pepparkaksglass2

Pepparkakor, vaniljglass och vit choklad är en perfekt kombination. En läcker, god dessert som garanterat gör succé och älskas av både vuxna och barn. Gör dem gärna några dagar före du ska bjuda på dem så slipper du tänka på desserten samma dag som gästerna kommer. Om du tycker de är små, får du gärna ta två 😉

Krämig, fantastiskt god pepparkaksglass – klicka här för recept!
Krämig, fantastiskt god pepparkaksglass – klicka här för recept!

Pepparkaksglass med vit choklad

10 st

ca ½ liter vaniljglass
100 g vit choklad
20 st pepparkakor

GÖR SÅ HÄR
1. Hacka chokladen.

2. Mosa ihop ca hälften av chokladen med glassen i en skål.

3. Bred ut glass på en pepparkaka, ca 1 cm tjockt lager. Lägg på en pepparkaka som lock. Jämna till kanterna.

4. Rulla kanten med glass i hackad choklad. Lägg direkt in den färdiga glassbakelsen i frysen innan du gör nästa.

1. Hacka chokladen.
1. Hacka chokladen.
2. Mosa ihop ca hälften av chokladen med glassen i en skål.
2. Mosa ihop ca hälften av chokladen med glassen i en skål.
3. Bred ut glass på en pepparkaka, ca 1 cm tjockt lager. Lägg på en pepparkaka som lock. Jämna till kanterna.
3. Bred ut glass på en pepparkaka, ca 1 cm tjockt lager. Lägg på en pepparkaka som lock. Jämna till kanterna.
4. Rulla kanten med glass i hackad choklad. Lägg direkt in den färdiga glassbakelsen i frysen innan du gör nästa.
4. Rulla kanten med glass i hackad choklad. Lägg direkt in den färdiga glassbakelsen i frysen innan du gör nästa.

pepparkaksglass1 utvald