LÅT DEGEN JÄSA I KYLEN ÖVER NATTEN Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar. Degen jäser endast en gång – direkt i formen. Ta fram den i rumstemperatur ca 20 min före gräddning (under tiden ugnen blir varm).
[caption id="" align="" width="215"]Energibröd som inte behöver jäsa – klicka här för recept![/caption]
Kalljäst rostbröd
1 st25 g jäst3 dl vatten, fingervarmt2 msk ljus sirap1 msk rapsolja1 tsk salt7–8 dl vetemjölGarnering
1 äggvita eller blå vallmofrönGÖR SÅ HÄR1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en deg.
2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och täck den med plastfolie. Låt den jäsa i kylen över natten.
3. På morgonen: Ta fram limpformen. Låt den stå i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön.
5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.
[caption id="attachment_50987" align="" width="860"] 1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en deg.[/caption]
[caption id="attachment_50988" align="" width="860"] 2. Forma degen till en limpa med mjölade händer. Lägg den i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och täck den med plastfolie. Låt den jäsa i kylen över natten.[/caption]
[caption id="attachment_50989" align="" width="860"] 3. På morgonen: Ta fram limpformen. Låt den stå i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_50990" align="" width="860"] 4. Pensla limpan med ägg och strö över vallmofrön.[/caption]
[caption id="attachment_50991" align="" width="860"] 5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i 30–35 min. Låt bröden svalna i formen.[/caption]
Lättbakad limpa som jäser i ugnen. En rustik limpa som jäser i ugnen, medan den värms upp. Brödet kräver en liten arbetsinsats och är ljuvligt god. Den har ett frasigt skal och ett mjukt, saftigt innanmäte. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! Lättbakad limpa som jäser i ugnen 1 st …
HAVREFRALLOR UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso, havregryn och ägg är grunden i dessa otroligt saftiga och goda bröd. Och de behöver inte jäsa. Mycket enkla att baka! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept! HAVREFRALLOR UTAN MJÖL Ca 12 st 10 dl havregryn 3/4 tsk salt1 msk bakpulver 7 ägg 500 g Keso …