Ananaskaka i långpanna

ANANASKAKA En vansinnigt god och lättbakad kaka. Ananas på mjuka kakor är verkligen gott och ger en härlig sötma.

Tips! Byt ut ananasen mot hallon, äpplen, persikoklyftor, jordgubbsbitar eller blåbär. Om man väljer en en annan ingrediens än ananas får mat byta ut ananasjuicen i receptet mot mjölk. 

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

Ananaskaka i långpanna

20–24 bitar

Makalöst saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

Fyllning
1 burk ananasringar, ca 500 g

Smet
3 ägg
3 dl strösocker

2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
2 dl juice från ananasburken
4 1/2 dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll juicen från ananasburken i ett glas (den ska tillsättas i smeten). Skär ananasringarna i mindre bitar på en skärbräda.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Fördela ut anansbitarna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

Här hittar du goda matrecept – klicka här!

SCONES I COSORI AIRFRYER 

Nybakade Scones till frukost är lyx! Och att grädda scones i airfryer är busenkelt. Bröden blir väldigt saftiga, mjuka och helt perfekta! Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

JAG HAR FIXAT 2 OLIKA RABATTKODER:

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt!
KOD: LINDA15 eller gratis tillbehörsset värde 999 kr med koden: LINDATB (du måste lägga till tillbehörssetet i varukorgen i kassan och slå därefter in rabattkoden så blir den gratis)

Alla borde ha en Cosori airfryer i sitt kök!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 
– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

SCONES i airfryer 

4 bitar

Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
4 dl vetemjöl
50 g smör, rumsvarmt
2 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Platta ut degen till en rund kaka med mjölade händer på ett bakplåtspapper, ca 15 cm i diameter. 

3. Skär kakan i 4 bitar och nagga med en gaffel.

4. Grädda brödet i 160 grader i 12–15 minuter. 

Här hittar du fler recept till Cosori airfryer – klicka här!

Baka sockerkaka i airfryer – klicka här!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Sockerkaka i airfryer

SOCKERKAKA I AIRFRYER – den blir makalöst god, helt perfekt! Och det går mycket snabbare än i vanligt ugn.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

SOCKERKAKA

Ca 12 bitar
2 ½ dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
50 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning (kan uteslutas)
1 dl chocolate chip eller grovhackad choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop allt till en smet.

2. Rör ner chokladen i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform med hål i mitten, ca 1 ½ liter.

4. Grädda kakan i 160 grader i ca 20–24 minuter (tiden kan variera lite beroende på hur sockerkaksformen är formad och din airfryer). Öppna luckan om kakan inte är färdiggräddad så kör du den i några minuter till. Lär känna din ugn! Låt kakan kallna i formen. Stjälp sedan upp den på en tallrik och skär i bitar.

Scones i långpanna

Scones är ett klassiskt, snabbt frukostbröd som inte behöver jäsa. Att baka ut det i långpanna eller på en vanligt ugnsplåt gör det ännu enklare och räcker till många. Frys direkt in de bröd som inte äts upp så blir de som färska om du tinar dem snabbt i mikron.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

SCONES i långpanna

12 bitar

Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
5 dl filmjölk (naturell yoghurt eller mjölk)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

2. Tryck ut degen i en långpanna eller på en ugnsplåt, ca 2 cm tjock. Om du har en stor plåt trycker du inte ut degen i kanterna, utan gör den ca 2 cm tjock.

3. Skär degen i 12 rutor och nagga med en gaffel.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 18–20 min. Låt dem svalna på plåten.

Gör frallor av degen istället: Degen kan också delas i 12 bitar och formas till runda frallor. Grädda dem i 250 grader i ca 12-13 min mitt i ugnen.

Morotsbröd i långpanna

Rustika morotsrutor som innehåller både fibrer och morötter som gör brödet extra saftigt och gott. Ett bröd som räcker till många och gör frukosten riktigt lyxig.

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Morotsbröd i långpanna

20 st

25 g jäst
5 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 dl havregryn

3 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
2 tsk salt
150 g morötter, rivna
ca 8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Blanda ner havregryn och rågmjöl och låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rapsolja, salt, rivna morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45–60 min. 

2. Tryck ut degen med mjölade händer i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. 

3. Skär degen i rutor, 5 x 4 stycken. 

4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på ett galler under bakduk.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!