Picklad rödlök

Picklad rödlök är gott att äta som tillbehör till de flesta maträtter. Det här är en klassisk 1-2-3-lag med vatten, strösocker och ättiksprit som går snabbt att blanda ihop och funkar lika bra till alla sorters inläggningar, t ex gurka.


1 dl ättiksprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
2 rödlökar

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull. Låt det koka upp och rör om så att sockret löser sig. Låt det svalna tills den blir ljummen.

2. Skiva rödlökarna i tunna skivor och lägg en en bunke eller skål.

3. Häll den ljumna vätskan/lagen över rödlöken och rör om ordentligt. Låt det stå i 1–2 timmar innan servering. Förvara i en burk med lock i kylen.

Fish Tacos – fisktacos

Fish Tacos som jag åt på restaurang Kölsvinet i Trosa. Det var så himla gott och detta ska jag tillaga hemma och skriver därför ner ingredienserna här. Testa gärna ni också! Så himla gott!

FISH TACOS

Mängderna mat får man reglera själv.

– små tortillabröd
pankopanerad torsk
mango- och avokadosalsa
picklad rödlök
chiliaioli
– koriander

GÖR SÅ HÄR

  1. Panera torsken och stek eller fritera.

2. Lägg torsken i ett tortillabröd. Lägg på mango- och avokadosalsa.

3. Lägg på en sked mango- och avokadosalsa. Lägg på picklade rödlök och ringla över lite chiliaioli. Garnera med koriander.

Pankopanerad torsk

Pankopanerad torsk är en favoriträtt hemma i min familj. Servera gärna med romsås, remouladsås, potatis och citron. Så enkelt och gott!

Tips!
Om du har en fritös hemma är det supergott att fritera de panerade torskfiléerna.

Pankopanerad torsk

4 personer

600 g torskfilé
salt
svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
3 dl pankoströbröd
smör eller olja till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär torskfiléerna i bitar. Strö över salt och lite svartpeppar.
  2. Lägg vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd i tre olika tallrikar.
  3. Vänd först fisken i vetemjöl, vänd dem sedan i ägg och till sist i pankoströbrödet.
  4. Stek de panerade fiskbitarna i smör eller olja på medelhög värme tills fisken får en lite gyllenbrun färg och är genomstekt. Stek i någon minut per sida. Servera med romsås eller remouladsås, kokt potatis och citron.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Klassisk remouladsås

2 msk pickles eller bostongurka, hackade fint
4 dl majonnäs
1 msk dill, hackad
1 msk kapris, hackad
1 tsk dragon, torkad eller 1 msk färsk
1 tsk dijonsenap

GÖR SÅ HÄR

  1. Hacka alla pickles fint (eller använd bostongurka). Tillsätt majonnäs, hackad dill, kapris, dragon och dijonsenap. Rör om allt i en skål. Förvara den i kylskåpet.

Saffranssnittar

Spröda och segmjuka saffranssnittar – spröda och knapriga i kanterna och lite härligt segmjuka i mitten! Underbara saffranssnittar som ni kommer älska! Det är också gått att strö över lite flingsalt på kakorna. Gör det på en av längderna. Receptet har jag fått från Fredriks fika.

Saffranssnittar

1 påse saffran
1 tsk vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering

3 msk pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Mosa ihop smör, vatten och saffran. Blanda ner resten av ingredienserna och knåda snabbt ihop allt till en deg.

3. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.

4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.  Strö på pärlsocker.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

6. Ta ut plåten från ugnen och skär dem i sneda bitar.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!