Nyttig Bananchokladkladdkaka

I samarbete med Modifast Sverige. Läs mer om Modifast – klicka här!

ERBJUDANDE!
Du får 15% rabatt och FRI FRAKT på Modifast alla produkter. Gäller tom 18/10-20. Rabattkod: Linda15
Klicka här för att beställa Modifast chokladpudding-pulver!

Hälsosam chokladbanankladddka. I stället för socker och fett är den bakad med banan och ingredienser som innehåller bra näringsämnen. Klicka här för att läsa hela receptet!

Modifast chokladpudding-pulver gör denna chokladbanankladdkaka extra smarrig och näringsrik. Passar perfekt som dessert eller mellanmål. Läs mer om Modifast – klicka här!

Den här kladdkakan är väldigt enkel att tillaga, den är chokladig, kladdkakekladdig och ljuvligt god! Den är mättande och man får i sig bra näringsämnen som en extra bonus. Smart och gott!

ERBJUDANDE!
Du får 15% rabatt och FRI FRAKT på Modifast alla produkter. Gäller tom 18/10-20. Rabattkod: Linda15
Klicka här för att beställa Modifast chokladpudding-pulver!

Nyttig Bananchokladkladdkaka 

2 portioner

Klicka här för att läsa hela receptet!

Näringsinnehåll 2 portioner Bananchokladkladdkaka
Kalorier  321 kcal
Fett 10 g
Kolhydrater 50 g
Protein 20 g

Näringsinnehåll 1 portion Bananchokladkladdkaka
Kalorier  160 kcal
Fett 5 g
Kolhydrater 25 g
Protein 10 g

ERBJUDANDE!
Du får 15% rabatt och FRI FRAKT på Modifast alla produkter. Gäller tom 18/10-20. Rabattkod: Linda15
Klicka här för att beställa Modifast chokladpudding-pulver!

Citroncheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept!

CITRONCHEESECAKE

Ca 12 bitar

Botten
300 g Digestivekex
125 g smör, smält

Fyllning
600 g färskost, t ex Philadelphia
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde eller gräddfil

Smaksättning:
1 citron (2 msk pressad citron samt rivet skal från hela citronen)

Tips: Riv även ner 200 g vit choklad i smeten.

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en springform, 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

2. Mixa Digestivekexen till smulor. Smält smöret och blanda ner det. 

3. Tryck ut smulora i botten på springformen. 

4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 10 min. 

5. Fyllning: Rör ihop färskost och strösocker med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.

6. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

7. Ta ut formen med Digestivebottnen ur ugnen. Ställ in en ugnsform med 1 liter vatten längst ner i ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 

8. Häll fyllningen på Digestivebottnen. 

9. Grädda din cheesecake mitt i ugnen i ca 70 min. Ta ut den och låt den kallna helt. Ställ den i kylen i minst 8 timmar så den stelnar helt. Garnera med florsocker och färska bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Cheesecake-New-York-steg-för-steg-1024x229.jpg

Grova fröfrallor

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Grova fröfrallor fyllda med massor av fibrer och nyttiga frön. Supergoda, rustika och lätta att baka. Välj de frön du har hemma t ex solroskärnor, linfrön, sesamfrön, pumpafrön, psylliumfrön m m. Frallorna går bra att frysa in och ta fram och tina när man ska äta dem.

Grova fröfrallor

15 st

25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 dl blandade valfria frön
3 dl havremjöl
6–7 dl rågsikt

Garnering
1 ägg
3 msk blandade valfria frön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, frön, havremjöl och sist rågsikt, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg. Knåda degen i några minuter.

2. Låt degen jäsa under plastfolié i 50 min. 

3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö över rikligt med frön och tryck till fröna lite lätt så de fastnar i ägget.

5. Låt frallorna jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.


Kladdkaka i långpanna

På bilden ser du en halv kladdkaka. Den är delad på längden, då är det enkelt att skära den i vanliga tårtbitar.

En klassiskt, underbar kladdkaka som räcker till många. En kladdkaka kan med fördel bakas dagen före servering, då blir den extra härlig i konsistensen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kladdkaka i långpanna

Ca 20 bitar

350 g smör
7 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
5 dl vetemjöl
6 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet. 
  2. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.

    Tips!
    – Krossa en näve Turkisk pepper-karameller i tillsätt i smeten eller strö ovanpå toppen.
    – Grovhacka 200 g choklad och tillsätt i smeten.

    TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

BANANKLADDKAKA UTAN SOCKER OCH veteMJÖL

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Banankladdkaka som påverkar blodsockret minimal! Den är ljuvligt god. Choklad och banan är en helt perfekt kombo och den här kladdkakan har en lagom smak av banan. Så himla god och en perfekt dessert efter en middag eller tårta på ett kalas. Bananen gör kladdkakan extra god! En kladdkaka perfekt för diabetiker och andra som vill äta lite kolhydrater.

Tips! Baka med vanligt strösocker och vetemjöl:
Byt ut mandelmjölet mot 2 dl vetemjöl och Nicks Use Like Sugar mot 2 dl strösockret.

Banankladdkaka utan socker och mjöl

12 bitar

150 g smör
1 krm salt
3 msk kakao
2 dl Nicks Use Like Sugar eller sötströ
3 ägg
2 dl mandelmjöl (eller havremjöl)

Fyllning
1 stor banan (eller två små)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienser och rör ihop allt till en smet.

2. Mosa bananen och häll ner den i smeten. Rör om bara ett varv (smeten ska bli marmorerad).

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–23 min. Låt den svalna i formen. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.