Mjölfria Kesotekakor

kesotekakor8 kesotekakor11

 

Nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser – klicka här för recept!
Nyttiga bananpannkakor med 2 ingredienser – klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

NYTTIGT BRÖD Hälsosamma, nyttiga brödkakor baserade på Keso och havregryn. De går bra att frysa in och är ljuvligt goda och mättande att äta med pålägg och grönsaker. Havregrynen mixar man till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar. Här hittar du matberedare som kan mixa havregryn till mjöl – klicka här!

http://apprl.com/sv/pd/4FGL/

MIXA HAVREGRYNEN TILL MJÖL! Här hittar du flera olika matberedare som kan mixa havregryn till mjöl. 637 kr, Royal Design – klicka här för beställning!

Mjölfria Kesotekakor

9 st

6 dl havregryn
2 tsk bakpulver
¾ tsk salt
3 dl Keso
1 ½ dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar.

2. Blanda ihop havregrynsmixet, bakpulver och salt i en bunke. Rör om. Tillsätt Keso och filmjölk och bland ihop allt till en kladdig deg.

3. Forma runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin med knivar.

kesotekakor2

2. Blanda ihop havregrynsmixet, bakpulver och salt i en bunke. Rör om. Tillsätt Keso och filmjölk och bland ihop allt till en kladdig deg.
2. Blanda ihop havregrynsmixet, bakpulver och salt i en bunke. Rör om. Tillsätt Keso och filmjölk och bland ihop allt till en kladdig deg.
3. Forma runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Forma runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.

kesotekakor6 kesotekakor9 kesotekakor10 kesotekakor7

Kokostoscakladdkaka

kokostoscakladdkaka6 kokostoscakladdkaka9

MAGISKT GOD! Superläcker kladdkaka med ett täcke av kokostosca! En gudomligt, galet god kaka som man inte får nog av. Den kan äta som dessert, till fikat eller tas med på utflykten. En kaka som är en stor favorit hemma hos mig! Det går bra att frysa in den. Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!
Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

 

Kokostoscakladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Kokostosca
60 g smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.

4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.

5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.

6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

kokostoscakladdkaka8 kokostoscakladdkaka7

Hallonmousse

hallonmousse5

 

LYXIG, LÄTTGJORD DESSERT Den vita chokladmoussen är bland det godaste som finns i denna genre. Så makalöst läcker! Och det bästa av allt; lätt att göra! Blanda ner både mosade och hela hallon – en riktig drömdessert!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Ljuvligt god After Eight-mousse – klicka här för recept!
Ljuvligt god After Eight-mousse – klicka här för recept!

Hallonmousse

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad, smält
1 äggula

Fyllning & garnering
200–300 g hallon, frysta eller färska
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

3. Lägg några hallon i botten på glasen. Skeda ner mousse i glasen och dekorera med hallon. Pudra gärna över lite florsocker på hallonen.

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.
2. Mosa hälften av hallonen. Blanda slarvigt ner dem i moussen.
hallonmousse3
3. Lägg några hallon i botten på glasen. Skeda ner mousse i glasen och dekorera med hallon. Pudra gärna över lite florsocker på hallonen.

hallonmousse4 hallonmousse6

 

Bananpannkakor

bananpannkakorhallon5 bananpannkakorhallon1

NYTTIGT Lättgjorda, snabba bananpannkakor med bara 2 nyttiga ingredienser: banan & ägg. Servera dem gärna med mosade bär. Ljuvligt gott, hälsosamt och mättande. Blanda flera bananer och ägg om ni är många som ska äta.

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

 

Bananpannkakor

2 st (eller ca 6 plättar)

1 banan
2 ägg
(ev. en nypa salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Ta fram banan och ägg.

2. Mosa bananen i en skål.

3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.

5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

1. Ta fram banan och ägg.
1. Ta fram banan och ägg.
2. Mosa bananen i en skål.
2. Mosa bananen i en skål.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
3. Knäck äggen och blanda ihop dem med bananen. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att förhöja smaken, men det går bra även utan. Blanda ihop allt ordentligt.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.
5. Värm upp en liten stekpanna (eller ett plättlagg eller stor stekpanna). Häll smeten i en smörad stekpanna och stek på medel/svag värme i någon minut på varje sida.

bananpannkakor5 bananpannkakorhallon2 bananpannkakorhallon3 bananpannkakorhallon4 bananpannkakorhallonutvald

Bountykärleksmums

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

bountykärleksmums7 bountykärleksmums8

BOUNTYKÄRLEKSMUMS = KÄRLEK Det här är det godaste jag bakat på länge! Saftiga, härliga chokladrutor täckta med samma fyllning som i Bounty-godis. Så galet gott! Jag älskar kärleksmums och jag älskar Bounty. Den här kakan rekommenderas starkt. MUMS, MUMS, MUMS!!!

Baka en fantastiskt god Silviakaka med glasyr & kokos. Klicka här för recept!
Baka en fantastiskt god Silviakaka med glasyr & kokos. Klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Bountykärleksmums

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Bountysmet:
50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.

4. Bounty: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Rör om ordentligt.

5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.

bountykärleksmums6 bountykärleksmums9