Snabb kavring

KAVRING SOM INTE BEHÖVER JÄSA Ingen jul, midsommar eller påsk utan kavring! Men brödet är lika gott året runt och funkar perfekt som frukostbröd! Brödet går blixtsnabbt att baka, ca 5 min att blanda ihop degen och sedan sköter sig brödet själv under gräddningen i ugnen. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur i ett par dagar. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.
[caption id="attachment_53658" align="" width="260"]
Extra saftiga saffransbullar med wmörkrämsfyllning – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
[caption id="attachment_53818" align="" width="264"]
Saltlakritskola – klicka här eller på bilden för recept![/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Snabb kavring
1 limpa
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
25 g smör, smält
1 tsk malda brödkryddor
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
8 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
[caption id="attachment_53808" align="" width="860"]
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_53809" align="" width="860"]
2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper. (Bilden visar en dubbelsats deg som ger två limpor)[/caption]
[caption id="attachment_53810" align="" width="860"]
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in! (Bilden visar en dubbelsats deg som ger två limpor)[/caption]

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag har bakat min limpa i min, nya avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även t ex äppelkaka, kärleksmums, pajer, kladdkakor och sockerkaka. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!











1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret.[/caption]
[caption id="attachment_53587" align="alignnone" width="860"]
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.[/caption]
[caption id="attachment_53588" align="alignnone" width="860"]
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.[/caption]
[caption id="attachment_53589" align="alignnone" width="860"]
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_53590" align="alignnone" width="860"]
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption]
[caption id="attachment_53591" align="alignnone" width="860"]
8. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.[/caption]
[caption id="attachment_53592" align="alignnone" width="860"]
9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.[/caption]





















