Pudrade smuldegskakor

pudradesmuldegskakor8 pudradesmuldegskakor3

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – de är ljuvligt goda! Idén till de här kakorna har jag fått genom att jag älskar smuldegen på äppel-, och rabarberpaj. Jag tänkte att småkakor gjorda på exakt samma deg måste bli en succé – och jag hade rätt. De är så ljuvligt goda och lätta att göra.

Försök hålla degen lite smulig när du formar kakorna så de inte blir för kompakta. Man vill att de fortfarande ska vara lite smuliga, men de ska ändå hålla ihop under gräddningen. Jag är super-supernöjd med dem och mina barn älskade dem. De tog slut direkt. Men fördelen med dessa är att man har nästan alltid ingredienserna hemma och de går fort att göra nya.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Smaksättningstips!
Tillsätt någon av ingredienserna i degen:
• 1 tsk kanel
• 2 msk hackad sötmandel eller nötter
• ½ dl kokos

Smuldegskakor

Ca 24 st

150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten. Pudra kakorna med florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

smuldegskakor2

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.

pudradesmuldegskakor1 pudradesmuldegskakor7 pudradesmuldegskakor2 pudradesmuldegskakor6 pudradesmuldegskakor4 pudradesmuldegskakor5

Smuldegskakor

smuldegskakor10 smuldegskakor5

Gör småkakor av samma deg som en smulpaj – de är ljuvligt goda! Idén till de här kakorna har jag fått genom att jag älskar smuldegen på äppel-, och rabarberpaj. Jag tänkte att småkakor gjorda på exakt samma deg måste bli en succé – och jag hade rätt. De är så ljuvligt goda och lätta att göra.

Försök hålla degen lite smulig när du formar kakorna så de inte blir för kompakta. Man vill att de fortfarande ska vara lite smuliga, men de ska ändå hålla ihop under gräddningen. Jag är super-supernöjd med dem och mina barn älskade dem. De tog slut direkt. Men fördelen med dessa är att man har nästan alltid ingredienserna hemma och de går fort att göra nya.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Knapriga, fantastiskt goda M & M-snittar – klicka här för recept!
Knapriga, fantastiskt goda M & M-snittar – klicka här för recept!

Smaksättningstips!
Tillsätt någon av ingredienserna i degen:
• 1 tsk kanel
• 2 msk hackad sötmandel eller nötter
• ½ dl kokos

Smuldegskakor

Ca 24 st

150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.
2. Klicka ut runda kakor, ca 1 msk deg till varje. Kläm till dem försiktigt till små bollar och platta till dem lätt, men inte för mycket så degen blir för kompakt.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 16–18 min. Låt dem kallna och stelna helt på plåten.

smuldegskakor4 smuldegskakor9 smuldegskakor6 smuldegskakor8 smuldegskakor7

Hastkaka

hastkaka9 hastkaka8

GOTT & ENKELT TILL FIKAT Blixtsnabb, mumsig bakpulverkaka med kanel & socker! Den är lätt att göra och behöver inte jäsa. Kakan innehåller vanliga ingredienser som man oftast har hemma. Den tar bara några minuter att slänga ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen.

kärleksmumsmuffins
Superläckra, goda kärleksmumsmuffins med härlig chokladglasyr! Klicka här för recept!

 

 

Hastkaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk 

Fyllning
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 min. Låt den svalna i formen.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
4. Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd.
4. Strö över kanel och pärlsocker i valfri mängd.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen.

hastkaka10 hastkaka7 hastkaka6

3 ljuvligt goda kräftbröd

kräftbröd

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

1. Vitlöksbaguetter med flingsalt (se bilden nedan)!Skärmavbild 2016-08-17 kl. 14.04.00

2. Supersaftigt stekpannebröd med flingsalt (se bilden nedan)!stekpannebröd

3. Klassiska baguetter med en knaprig yta och ett saftigt innanmäte (se bilden nedan)!baguetter

 

Baka hemgjord gudomligt god pizza (klicka här för recept!)

Ljuvligt goda pizzabullar som också är läckra till kräftor!

pizzabullar

 

Mjölfria brownies

Bild & recept kommer från Del´s Cooking twist

mjölfria brownies

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Mjölfria brownies

ca 16 bitar

200 g osötad, mörk choklad (eller mörk 70 % choklad)
1 msk kakao
½ tsk bakpulver
10 st urkärnade dadlar
3 ägg
½ dl kokosolja
1 tsk vaniljpulver (vaniljsocker funkar också, men det innehåller socker vilket inte vaniljpulver inte gör)

Garnering
ev. kakao

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa choklad, kakao och bakpulver i en matberedare med knivar.

2. Mixa dadlar, ägg, kokosolja och vaniljpulver i matberedaren.

3. Blanda ihop allt till en smet och häll den i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. Pudra ev. över kakao före servering.