Sockerfri äppelkanelglass

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

äppelkanelglass2 äppelkanelglass4

NYTTIGT & LJUVLIGT GOTT Frys in några frysta äpplen och bananer så kan du närsomhelst göra en krämig, härlig och mättande fruktglass. Perfekt att äta när man känner sig sötsugen, men vill vara nyttig!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

chokladfontän

Desserttips! Jag måste bara tipsa om den här chokladfontänen (se bilden ovan). Den kostar bara 199 kr – superbilligt! Klicka här för mer info och beställningslänk! Det är så gott att doppa frukt och kex i den smälta chokladen. En perfekt dessert när man har gäster!

Sockerfri äppelkanelglass

2 äpplen, frysta
1 banan, fryst
½–1 dl mjölk
kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor. Frys in dem.

2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass. Pudra över lite kanel och rör om med en sked.

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass. Pudra över lite kanel och rör om med en sked.

äppelkanelglass3 äppelkanelglass1

Nyttig äppelglass

äppelglass3

NYTTIGT & LJUVLIGT GOTT Frys in några frysta äpplen och bananer så kan du närsomhelst göra en krämig, härlig och mättande fruktglass. Perfekt att äta när man känner sig sötsugen, men vill vara nyttig!

Sockerfria chokladbollar – klicka här för recept! Supergoda!!!
Sockerfria chokladbollar – klicka här för recept! Supergoda!!!
Nyttig, underbart god frozen yoghurt jordgubb – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god frozen yoghurt jordgubb – klicka här för recept!

http://apprl.com/sv/pd/4F7y/

Smart pajform! Den här pajformen har hål både i botten och kanterna vilket gör att pajskalet blir sprödare och krispigare under gräddningen! Klicka här för pris & beställning!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Nyttig äppelglass

2 äpplen, frysta
1 banan, fryst
½–1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor. Frys in dem.

2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.

1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
1. Skala och skiva äpplena. Skär bananen i skivor.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.
2. Mixa äpple, banan och mjölk i en köksmaskin med knivar. Häll på lite mjölk i taget och mixa till en krämig glass.

äppelglass5 äppelglass4

Enkla rågsiktsrutor

dagens-recept

De här rågsiktsrutorna brukar jag ofta baka när vi är på vårt landställe eller i fjällen. När vi är lediga eller på semester bakar jag alltid bröd till frukost. Jag älskar nybakat bröd!
Med fem barn i åldrarna 5–17 år är det här brödet perfekt eftersom alla i familjen älskar det.  Det är enkelt att göra, kräver inga speciella formar eller någon kavel. Superenkelt!

 

Tips: Kalljästa rågsiktsrutor
Ibland kalljäser jag dessa bröd. Då gör jag degen på kvällen och jäser den under bakduk i kylskåpet på natten. På morgonen: Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper (eller smord med smör) . Skär den i ett rutmönster och låt degrutorna jäsa under en bakduk medan ugnen blir varm (20–30 min). Följ i övrig receptet nedan.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Enkla rågsiktsrutor

12 st

Rustikt bröd som är saftigt och kräver en liten arbetsinsats.

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
25 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
7–8 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR
1. 
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

4. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock.

5. Dela degen i ett rutmönster, 12 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i 16–20 min. Låt brödet svalna under bakduk på ett galler.

1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Gör degen enligt receptet. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. 4.Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock.
2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock.
3. Dela degen i ett rutmönster, 16 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min.
3. Dela degen i ett rutmönster, 12 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–20 min.
Nygräddat och klart! 7.Låt brödet svalna under bakduk på ett galler.
Nygräddat och klart! Låt brödet svalna under bakduk på ett galler.

 

 

 

 

 

Lindas matbröd

Beställ Lindas matbröd fraktfritt – klicka här

Boken innehåller bland annat rågsiktskakor, fröknäcke, pizza, vitlöksbröd, snabba bröd, limpor, grova bröd, filmjölksbröd, morotsbröd, stekpannebröd, ja det mesta man kan tänka sig i brödväg! En bibel för alla som vill baka sitt eget bröd. Hembakat bröd är billigare och nyttigare än att köpa! Och tusen gånger godare!

 

 

Bananglass med 2 ingredienser

bananglass2 bananglass5

Hemgjord, nyttig glass, helt utan tillsatt socker! Här får ni ett grymt gott, enkelt recept på bananglass med chokladsmak! Och den är oerhört enkel att göra! Njut av glass – varje dag om du vill. Se bara till att alltid ha några bananer i frysen så kan du göra glass när du vill. Även mina barn älskar denna glass!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här finns fler nyttiga, goda recept – klicka här!

Bananglass med 2 ingredienser

2–3 bananer, frysta
1–2 msk kakao
Tips! Tillsätt lite mjölk medan du mixar bananen om du vill ha en ännu krämigare glass.

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva bananerna och frys in dem.

2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).

1. Skiva bananerna och frys in dem.
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).

bananglass3 bananglass1