Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.
NYTTIGT & LJUVLIGT GOTT Frys in några frysta äpplen och bananer så kan du närsomhelst göra en krämig, härlig och mättande fruktglass. Perfekt att äta när man känner sig sötsugen, men vill vara nyttig!
Desserttips! Jag måste bara tipsa om den här chokladfontänen (se bilden ovan). Den kostar bara199 kr – superbilligt! Klicka här för mer info och beställningslänk! Det är så gott att doppa frukt och kex i den smälta chokladen. En perfekt dessert när man har gäster!
NYTTIGT & LJUVLIGT GOTT Frys in några frysta äpplen och bananer så kan du närsomhelst göra en krämig, härlig och mättande fruktglass. Perfekt att äta när man känner sig sötsugen, men vill vara nyttig!
De här rågsiktsrutorna brukar jag ofta baka när vi är på vårt landställe eller i fjällen. När vi är lediga eller på semester bakar jag alltid bröd till frukost. Jag älskar nybakat bröd!
Med fem barn i åldrarna 5–17 år är det här brödet perfekt eftersom alla i familjen älskar det. Det är enkelt att göra, kräver inga speciella formar eller någon kavel. Superenkelt!
Tips: Kalljästa rågsiktsrutor
Ibland kalljäser jag dessa bröd. Då gör jag degen på kvällen och jäser den under bakduk i kylskåpet på natten. På morgonen: Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper (eller smord med smör) . Skär den i ett rutmönster och låt degrutorna jäsa under en bakduk medan ugnen blir varm (20–30 min). Följ i övrig receptet nedan.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaochFacebook: Lindas bakskola
Enkla rågsiktsrutor
12 st
Rustikt bröd som är saftigt och kräver en liten arbetsinsats.
25 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 25 g smör, rumsvarmt 1 tsk salt 2 msk ljus sirap 7–8 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
4. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock.
5. Dela degen i ett rutmönster, 12 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i 16–20 min. Låt brödet svalna under bakduk på ett galler.
Boken innehåller bland annat rågsiktskakor, fröknäcke, pizza, vitlöksbröd, snabba bröd, limpor, grova bröd, filmjölksbröd, morotsbröd, stekpannebröd, ja det mesta man kan tänka sig i brödväg! En bibel för alla som vill baka sitt eget bröd. Hembakat bröd är billigare och nyttigare än att köpa! Och tusen gånger godare!
Hemgjord, nyttig glass, helt utan tillsatt socker! Här får ni ett grymt gott, enkelt recept på bananglass med chokladsmak! Och den är oerhört enkel att göra! Njut av glass – varje dag om du vill. Se bara till att alltid ha några bananer i frysen så kan du göra glass när du vill. Även mina barn älskar denna glass!