TORSK I UGN

En väldigt smakrik och underbart god kycklingmiddag med krämig sås! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga. Perfekt att göra som matlådor också! Passar lika bra vardags som helg! Tips: Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!

Tips! Gör pannkakor med havregryn istället för vetemjöl – klicka till receptet här!

TORSK I UGN

4 portioner

4 torskfiléer (eller annan valfri fisk)
salt
citronpeppar

Sås:
3 dl grädde (valfri fetthalt)
3 msk fiskfond

dill

Garnering:
1 näve cocktailtomater
1 näve sugar snaps
citron

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskfiléerna i formen. Krydda dem med salt och citronpeppar.

2. Sås: Blanda vispgrädde, fiskfond och hackad dill i en skål. Häll såsen i ugnsformen.

3. Lägg cocktailtomater och sugar snaps på sidorna av fiskfiléerna. Lägg citronskivor på fisken.

4. Ställ in ugnsformen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med potatismos, kokt potatis, ris eller bulgur.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde.

Tips! Gör en ljuvligt god fiskgratäng – klicka till receptet här!

Tips! Gör en ljuvligt god fiskgratäng – klicka till receptet här!

RÖR-IHOP-BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG

Rör ihop degen snabbt och den behöver inte jäsa – stjälp ut degen i en långpanna och låt den jäsa en gång. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd!

Tips kalljäsning: Gör degen på kvällen och låt den jäsa under plastfolié i kylen över natten. Ta fram plåten i rumstemperatur ca 30 minuter innan gräddning.

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

RÖR-IHOP-BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG

8 st

Deg
25 g jäst
4 dl vatten, rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
ca 8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
(jag har använt vetemjöl i receptet på bilden)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och jäst och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt, rapsolja och mjölet, lite i taget och rör om med en slev till en lätt kladdig deg. Du behöver inte knåda degen utan rör om tills det är en lätt kladdig deg.

3. Stjälp ut degen i en långpanna, ca 35 x 30 cm (eller plåt), klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel med mjölade händer.

4. Skär degen i åtta rutor och skär tre snitt med en vass kniv i varje bit.

5. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader efter halva jäsningen

6. Grädda brödet i 18–20 minuter mitt i ugnen. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pålägg. Brödet går bra att frysa in.

Matlådor: Torsk i ugn + potatismos

Gör matlådor till veckan och ställ i kylskåpet eller frysen. Det är så skönt att kunna ta fram och värma när man snabbt vill äta god mat. Ta med en låda till jobbet eller låt barnen värma en låda snabbt innan träningen. Potatismoset kan bytas ut med bulgur, ris eller kokt potatis. KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Matlådor: Torsk i ugn + potatismos
KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Tillaga torsken i en ugnsform + fyra portioner potatismos.
Recept torsk i ugn – klicka här!

Recept potatismos – klicka här!

Torsk i ugn och potatismos KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Torsk i ugn och potatismos KLICKA TILL RECEPTET HÄR!

Tillaga torsken i en ugnsform + fyra portioner potatismos.
Recept torsk i ugn – klicka här!

Recept potatismos – klicka här!

Krossad potatis i airfryer

Krossad potatis i airfryer – bland den allra godaste potatis jag någonsin tillagat och ätit! Skala inte potatisen utan tillaga den med skalet, för skalet blir krispigt och himmelskt gott! Denna potatis passar till det mesta! Antingen kryddar man bara med salt eller blanda ner vitlök i oljan och pensla potatisarna med det. Det går bra att krydda med valfri favoritkrydda!

Reklam för att laga krossad potatis i Cosori airfryer.

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Krossad potatis i airfryer

9 stycken

9 potatisar
olja eller smält smör
flingsalt

Tips! Smaksätt olja med pressad vitlök

GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen nästan mjuk, ca 15 minuter. Mindre potatisar något kortare tid.

2. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på köksbänken. Tryck potatisen med en stor sked, en assiett eller liknande så att den pressas sönder.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på din airfryer och lägg i de krossade potatisarna.

4. Kör potatisarna på 205 grader i 12–15 minuter, eller tills de fått en lite brun, frasig yta.

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Grönsaksröra

Den här goda grönsaksröran är supergod att äta som tillbehör till kött eller kyckling. Eller ät den istället för potatis, pasta eller ris. Kryddningen och grönsakerna går att variera i onändlighet. Jag gjorde denna snabba variant med frysa wokgrönsaker, men självklart kan man använda färska grönsaker som man skär i större bitar.
Tips! Om du vill äta en snabb hälsosam lunch kan du värma grönsaksröra och äta med en klick Keso till.

Tips! Baka en rustik lantbrödslimpa till grönsaksröran – klicka till receptet här!

Tips! Tillaga jättegoda, hemgjorda grönsaksbiffar – klicka till receptet här!

GRÖNSAKSRÖRA

800 g frysta wokgrönsaker
salt
chiliflakes
3 klyftor vitlök
2 paket/burkar krossade tomater
3 msk grönsaksfond

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt på en stor stekpanna och stek de frysta grönsakerna i olja tills de tinar. Tillsätt salt, chiliflakes, pressad vitlök och rör om (eller valfria kryddor).

2. Tillsätt krossade tomater och grönsaksfond. Låt allt stå och puttra på svag värme i ca 10 min.