Sockrade muffins med smak av kanelbulle. De är ljuvligt goda och går fort att baka! Supergott till fikat, kalaset eller utflykten! Se videon ovan!
Tips!
Baka en underbart kanelbullesockerkaka – klicka till receptet här!
Baka en fantastisk kanelbullekladdkaka – klicka till receptet här!
Kanelbullemuffins
ca 15 st
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
Fyllning
1–2 tsk kanel
1–2 tsk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Ställ ut 15 pappersformar på en ugnsplåt (jag kör dubbla pappersformar, men det gör man som man vill). Klicka i en klick i botten i varje pappersform. Strö över ett lager kanel och strösocker. Fördela ut resten av smeten i formarnaoch strö över ytterligare ett lager med kanel och strösocker.
3. Grädda alla muffins mitt i ugnen i 11–13 min.
Baka en fantastisk kanelbullekladdkaka – klicka till receptet här!
Tips!
Baka en underbart kanelbullesockerkaka – klicka till receptet här!
Baka en fantastisk kanelbullekladdkaka – klicka till receptet här!