Dumlecrisp

Dumlecrisp som är underbart goda! Choklad, Rice Krispies och Dumle i en och samma kaka – såååå galet gott! Förvara dem i kylen så är de allra godast!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Dumlecrisp

200 g choklad, smält (ljus eller mörk)
10 st Dumlekolor
4 dl Rice Krispies (eller corn flakes)

Tips! Strö på lite kokos eller flingsalt på toppen innan chokladen stelnar (ta inte för mycket salt, bara några få flakes).

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Dela Dumlekolorna i mindre bitar, ca 4 bitar av varje.

3. Rör ner Dumlekolorna oc Rice Krispies i chokladen och blanda.

4. Klicka ut högar i valfri storlek på ett bakplåtspapper. Förvara dem i kylen. 

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Chokladcrisp

Chokladcrisp Ett busenkelt julgodis (eller påskgodis) som bara innehåller 2 ingredienser. De krispiga flingorna ihop med chokladen blir verkligen magiskt gott!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Chokladcrisp

100 g choklad
2 dl Rice Krispies (eller andra krispiga flingor)

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Rör ner flingorna i chokladen och blanda.

3. Klicka ut chokladsmeten i små formar. Låt dem stelna i kylen.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Saffranskladdkaka med pepparkakstäcke

Saffranskladdkaka + pepparkaka – allt i ett. Saffran och pepparkaka är smaker som passar perfekt ihop. Jag fick en idé i mitt huvud att göra denna kladdkaka – och den blev såååå god! Helt perfekt! En ny variant av kladdkaka som jag aldrig sett förut.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

SAFFRANSKLADDKAKA MED PEPPARKAKSTÄCKE

Ca 12 bitar

150 g smör, smält
1 påse saffran 0,5 g
2 1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

ca 75 g pepparkaksdeg

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut pepparkaksdegen tunt på ett mjölat bakplåtspapper. Lägg den runda formen ovanpå degen och skär ut en rund cirkel i samma storlek som formen

2. Smeten: Smält smöret och blanda ihop alla ingredienserna till en smet i en bunke.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter (med löstagbar kant)

4. Lägg försiktigt på pepparkaksdegen ovanpå smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–25 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Baka de allra godaste saffransgsmörbullarna (se bilden nedan) klicka här för recept!

Pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar är en av julens allra godaste småkakor. De är frasiga i kanterna och lite sega i mitten. Såååå goda! Och de är lätta att göra! Kolla på steg-för-stegbilderna nedan.

Pepparkakssnittar

Ca 50 st

1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl

Garnering
3 msk pärlsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mosa ihop pepparkakskrydda, vatten, smör och strösocker till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg.

2. Dela degen i tre bitar. Rulla dem till längder, ca 25 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Platta till längderna lite lätt med en gaffel. Strö över pärlsocker.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–13 minuter.

5. Ta ut plåten från ugnen och skär kakorna i sneda snitt med en degskrapa eller kniv. Låt kakorna stelna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Banoffepaj

Banoffepaj – en dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker.

Banoffepaj

14–16 portioner

Botten
1 paket digestivekex 400 g
175 g smör, smält

Fyllning
2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck
100 g mörk choklad
3 bananer
5 dl vispgrädde

Garnering
25 g mörk eller ljus choklad eller 1 Daim, hackad

GÖR SÅ HÄR:

1. Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Blanda smulorna med smält smör.

2. Tryck ut smulorna i en långpanna, 22 x 35 cm. Tryck upp en smulkant längs formens kant, ca 1 cm hög. 

3. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med två burkar karamelliserad mjölk. Bred ut krämen till ett jämnt lager ovanpå smulorna i formen.

4. Skär bananerna i skivor och lägg dem ovanpå krämen.

5. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den ovanpå bananskivorna. Strö över lite hackad choklad eller Daim.

*Karamelliserad mjölk (Dulce de leche) är en färdigkokad, söt kolakräm som köps på burk.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!