KESOLIMPA UTAN MJÖL

https://youtu.be/13brYyBFEMs

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept!

KESOLIMPA UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso och havregryn är grunden i dessa mycket saftiga och fantastiskt goda bröd. Och den behöver inte jäsa. Bröddegen går väldigt fort att röra ihop och det är  mycket enkelt att baka detta bröd.

Havregryn i brödet istället för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehållet är lägre än i vanligt bröd vilket uppskattas av många som vill äta hälsosamt och diabetiker som räknar kolhydrater.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

KESOLIMPA UTAN MJÖL

1 limpa
10 dl havregryn 
3/4 tsk salt
1 msk bakpulver 
7 ägg 
500 g Keso (valfri fetthalt)

Garnering (kan uteslutas)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 

2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt.

3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. Platta till degen lite på ytan och strö över sesamfrön.

(Om du har små limpformar ca 1 liter kan du fördela smeten i två formar.)

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt den kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt.

Följ steg-för-stegbilderna.

Smörbakad lax

https://youtu.be/g6Dw0T3vxGs
Klicka på filmen för att se hur man tillagar smörbakad lax.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här får ni ett riktigt bra tips: smör gör laxen både godare och saftigare. Jag hyvlar några skivor smör och lägger dem ovanpå laxen, smöret smälter över laxen och smakerna gifter sig fantastiskt med varandra. Ljuvligt gott & ett mycket smart matlagningstrix! Smör gör maten godare!

Smörbakad lax med flingsalt och dill

4 portioner

4 laxbitar
8 skivor smör, kylskåpskallt
flingsalt
svartpeppar
dill


Garnering
2 citroner
några cocktailtomater
färsk dill

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.
  2. Hyvla smöret med en osthyvel (det måste vara kylskåpskallt)
  3. Krydda med flingsalt, svartpeppar och dill.
  4. Garnera med cocktailtomater på ena sidan.
  5. Grädda laxen längst ner i ugnen i ca 30 min. Tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr. Innertemperaturen i laxen bör vara ca 48 grader när laxen tas ut ur ugnen.

Servera gärna med kokt potatis och romsås.

Tips! Du kan krydda laxen med pressad vitlök, chiliflakes, färska örter eller andra favoritkryddor.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Chokladkaka på 1 minut

https://youtu.be/BizKD_Ze-sk
KLICKA PÅ FILMEN SOM VISAR HUR MAN GÖR CHOKLADKAKAN PÅ 1 MINUT

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Chokladkaka på 1 minut - en blandning mellan kladdkaka och saftig chokladsockerkaka. Ljuvligt god och mycket lätt att göra. Ingredienserna har man oftast hemma.

Chokladkaka på 1 minut

2 msk smör, smält
1/2 tsk vaniljsocker
5 msk strösocker
1 msk kakao
1/2 dl vetemjöl
1 ägg

Garnering 
florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Grädda kakan i mikron i ca 1 minut på högsta effekt (tiden kan variera eftersom många mikrovågsugnar har olika styrka och effekt på högsta). Pudra över lite florsocker och servera med vispgrädde eller glass.

Krämig kycklingpasta

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

En mycket lättlagad och god kycklingpasta som gräddas i ugnen. Allt sköter sig själv. Kryddblandningen kan självklart ändras efter egen smak.

KRÄMIG KYCKLINGPASTA

600 g kycklingfilé
salt
1 tsk chiliflakes 
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk curry
1 buljongtärning kyckling (eller 2 msk kycklingfond)

300 g cocktailtomater
3 dl vispgrädde (eller crème fraische)
färsk basilika

4 portioner kokt, valfri pasta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär kycklingfiléerna i strimlor 1–2 cm breda.

2. Lägg kycklingstrimlorna i en ugnsform. Krydda med salt, chiliflakes, curry och pressad vitlök (kryddorna kan bytas efter egen smak). Smula över buljongtärningen.

3. Häll över cocktailtomater och vispgrädde. Strö över basilikablad.

4. Grädda kycklingen längst ner i ugnen i ca 30 min.

5. Koka pasta till ca 4 portioner.

6. Blanda ner pastan i ugnsformen med kyckling. Smaklig måltid!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Kanelbullekaka på 1 minut

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

https://youtu.be/fFnybEdJi5Q
Kolla på filmen som visar hur man bakar Kanelbullekaka på 1 minut.

En ljuvligt god kanelbullekaka som bara tar en minut att göra i mikron. Den är himmelskt god och jättelätt att göra!

Kanelbullekaka på 1 minut

2 msk smör, smält
5 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 ägg
1/2 dl vetemjöl

Garnering
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret och blanda ihop det med resten av ingredienserna i en skål.

2. Strö över kanel och strösocker.

3. Kör skålen i ca 1 minut i mikron på högsta effekt (tiden kan variera lite eftersom alla ugnar har lite olika effekt). Kör kakan några sekunder till om den är för kladdig.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!