Den här chokladbollskladdkakan är magiskt god! Helt fantastisk! Tänkt dig det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. När jag bjöd mina vänner på denna var alla lyriska, den gick åt i ett nafs kan jag lova.
Lindas chokladbollskladdkaka
12 bitar
125 g smör
½ krm salt
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
1 dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över kokos.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–24 min. Låt den svalna i formen och servera gärna med vispgrädde.