Bloggar Lindas mjuka kakor Lindas rabarber

Krispig & segmjuk rabarberkaka

En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass.

Krispig & segmjuk rabarberkaka

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält 

Garnering
ca 2 stjälar rabarber
2 tsk potatismjöl
strösocker 
ev. stötta kardemummakärnor
2 msk hackad sötmandel

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 23–24 cm, smord eller klädd med bakplåtspapper.

3. Skala rabarbern och skär stjälkarna i bitar. Blanda dem med potatismjölet.

4. Lägg ut rabarberbitarna i tre cirklar ovanpå smeten. Pudra över strösocker och ev. kardemumma. Strö över hackad sötmandel.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna i formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Enkel rabarberkaka

En mycket lättbakat rabarberkakan som är en stor favorit! Innehåller ingredienser man oftast har hemma, förutom rabarbern kanske… Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Enkel rabarberkaka 2 ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 100 g smör, smält  Garnering ca 2 stjälar rabarber 2 tsk potatismjöl strösocker  ev. stötta …

0

Lindas rabarberkaka

Den här rabarberkakan är en stor favorit hemma hos mig. Den är busenkelt att baka och magiskt god! Precis så som jag vill att det ska vara när man bakar. Enkelt och gudomligt gott! Den sötsyrliga rabarbern passar perfekt till den segmjuka bottnen. Ät den som den är eller ihop med vaniljsås eller glass. Lindas rabarberkaka …

3

Segmjuk rabarberkaka

Lättbakad, underbart god rabarberkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver och är innehåller ingredienser man oftast har hemma. En riktig 10-poängare! Segmjuk rabarberkaka i limpform Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering ca 2 stjälkar rabarber 1 msk strösocker 1 …

0

Smulig hallonpaj

Smulig hallonpaj! Lätt att baka, lyxig, underbart god och ett mycket bra recept som garanterat kommer bli en ny favorit hos er! Jag älskar denna goding! Ett riktigt topprecept! Servera den gärna med vaniljsås eller glass. Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till. Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula …

0

Smulrabarberpaj

Smulig rabarberpaj – ett favoritrecept som är väl beprövat och så vansinnigt gott! Ett av de bästa smulpajsrecepten! Rekommenderas varmt! SMULRABARERPAJ Fyllning 4 rabarberstänger  3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 ½ dl strösocker en nypa flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och …

0

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med sylt, mosade bär och/eller vispgrädde. Amerikanska pannkakor Ca 8 st 2 …

0

Rabarberkladdkaka

Drömgoda rabarberkladdkaka! De syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magisk! RABARBERKLADDKAKA Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 3 ägg 2 dl vetemjöl  Garnering 250–300 g rabarber 2 msk strösocker ev. florsocker  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en …

6

Rostad banan

Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med fördel även servera den med vispad grädde eller glass. Gör en …

0

Knäckig rabarberpaj

Knäckig och smulig rabarberpaj i ett! Den är magiskt god, ett helt perfekt recept som funkar i alla lägen. Ska du bara baka en rabarberpaj i år så rekommenderas denna varmt! Knäckig rabarberpaj Fyllning 4 rabarberstänger  3–4 msk strösocker 1 msk potatismjöl Smuldeg 100 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 dl …

1

Segmjuk blåbärskaka

Mycket lättbakad, ljuvligt god och segmjuk blåbärskaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska blåbär. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Segmjuk blåbärskaka Ca 12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker Fyllning 150 g blåbär, frysta eller färska …

4

Snabb mjölfri limpa

Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt …

1

Daimkärleksmums

Hackade Daim på glasyren gör underverk! Det är magiskt gott! Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och den knapriga Daimen på toppen är pricken över i! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Baka läckra kärleksmumsmuffins – recept finns här! Tips! Byt ut Daimen mot kokos så får du vanliga, klassiska …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x