Så gör du en riktigt god lemon curd / citronkräm
Lemon curd är en len, frisk och frisch citronkräm som kan användas som fylling i tårtor, bakverk och på nybakade scones. Det är en ljuvligt god och len kräm som är lätt att göra själv. Den är god att blanda i vispad grädde och kan används som garnering på tårtor.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Lemon curd
Ca 3 dl
2 citroner
1 ½ dl strösocker
2 ägg
50 g smör, rumsvarmt
GÖR SÅ HÄR
1. Tvätta citronerna ordentligt. Riv citronskalet fint.
2. Skär ett kryss i citronerna och kläm ut saften i en skål.
3. Blanda strösocker, ägg, citronskal och citronsaft i en skål. Häll blandningen i en kastrull.
4. Koka försiktigt upp citronblandningen på låg värme tills den tjocknar. Blanda hela tiden! Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner smöret.
5. Ställ krämen i kylen i ca 1 tim när den svalnat.