baguetterVallmofrön5 baguetterVallmofrön6 baguetterVallmofrön7

Underbara baguetter med en knaprig skorpa och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna på toppen ger en god smak. Självklart kan man utesluta fröna om man vill eller strö över sesamfrön eller flingsalt. Det är också gott!

Tips!
Baguetterna går bra att frysa in. Värm dem i ugnen så blir de som nybakta igen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baguetter med vallmofrön

2 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

baguetterVallmofrön2 baguetterVallmofrön4 baguetterVallmofrön3baguetterVallmofrön6