nougatbollstårta1 nougatbollstårta5 nougatbollstårta4

Drömgod, helt underbar nougatbollstårta med en läcker smak av chokladbollar och nougat – en given succé på kalaset! Jag älskar den och mina barn och gäster som fick smaka var lyriska! Den hade en rykande åtgång och kommer definitivt bakas många gånger om här hemma. En stor fördel är att den går blixtsnabbt att göra och man behöver ingen ugn. Tårtan kan frysas in och förvaras 1–2 veckor i frysen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nougatbollstårta

12–14 bitar

8 dl havregryn
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 ½ dl kokos
125 g smör, rumsvarmt
1 dl vatten

ca 500 g nougat (kan minskas om man vill ha mindre nougatsmak)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.
3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.
4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.

1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.

2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.

3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.

3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.

4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.

4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.nougatbollstårta2 nougatbollstårta3 nougatbollstårta5