12–14 bitar8 dl havregryn
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 ½ dl kokos
125 g smör, rumsvarmt
1 dl vattenca 500 g nougat (kan minskas om man vill ha mindre nougatsmak)GarneringkokosGÖR SÅ HÄR1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.
3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.
4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.
[caption id="attachment_34322" align="" width="860"] 1. Blanda ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker, kakao, kokos och smör i en bunke. Tillsätt sist vattnen och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_34323" align="" width="860"] 2. Tillsätt nougaten och blanda in den ordentligt i degen.[/caption]
[caption id="attachment_34324" align="" width="860"] 3. Tryck ner smeten i en skål, klädd med plastfolie.[/caption]
[caption id="attachment_34325" align="" width="860"] 4. Stjälp upp chokladbollsdegen på ett fat. Strö över kokos och tryck till lite så det fastnar i smeten. Skär tårtan i bitar.[/caption]
En riktigt lyxig sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta …
CHOKLADPUDDING RECEPT Krämig, ljuvligt god chokladpudding! En fantastiskt uppskattad och god dessert som kan förberedas och stå i kylen 1–2 dagar före servering. Tips! Vispgrädden kan bytas ut mot ytterligare 1 dl mjölk, men puddingen blir extra krämig och god med vispgrädde (eller 3 dl mjölk + 2 dl vispgrädde för ännu gräddigare konsistens). Vill …