Oboy-pulver är galet gott att blanda i havrebollssmeten! Smeten ska vara lätt kladdig som det går att rulla bollar där kokosen fastnar. Förvara dem i kylen där de håller i ett par dagar. Det går också bra att frysa in dem.
Tips!
Om du inte har någon Oboy kan du byta ut pulvret mot 2 msk kakao. Eventuellt behövs mer socker i smeten då. Smaka av och anpassa sockermängden!
Oboybollar
15–25 st beroende på storlek
8 dl havregryn
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl Oboy
2 dl kokos
2 msk kaffe, kallt
150 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl mjölk (vatten funkar också bra)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.
2. Gör bollar av degen i önskad storlek och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen.