Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass! När man är sugen på något sött och gott är den helt underbar och du kan äta med gott samvete eftersom den är nyttig! Det går bra att använda frysta bär från butiken, men på sommaren kan du passa på att frysa in färska bär för de har mer smak än frysta. Men på vintern funkar de frysta kanon!
Glassen är supernyttig och innehåller inget tillsatt socker så man kan äta en stor portion med gott samvete
Tips: laktosfri glass!
Byt ut yoghurten mot bubbelvatten (t ex Ramlösa eller Loka). Glassen blir då mer lik sorbet, men också jättegod!
[caption id="attachment_40126" align="" width="215"]Knapriga, nyttiga vitlökschips – klicka här för recept![/caption]
Nyttig bärglass
2 portioner300 g blandade frysa bär, t ex jordgubbar, hallon, blåbär, svarta vinbär, röda vinbär1 fryst bananca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell)GÖR SÅ HÄR1. Skär bananen i bitar och lägg dem tillsammans med de andra bären i en mixer.
2. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Tillsätt mjölken, lite i taget tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!
[caption id="attachment_40123" align="" width="860"] 1. Skär bananen i bitar och lägg dem tillsammans med de andra bären i en mixer.[/caption]
[caption id="attachment_40124" align="" width="860"] 2. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Tillsätt mjölken, lite i taget tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt![/caption]
Tips! Baka en stor, superläcker, smarrig mazarintårta istället för små mazariner – klicka här för recept! Det här receptet på mazariner gjorde jag och bakade när jag var anställd på tidningen Hembakat. De är gudomligt goda, jag älskar dessa godingar! Kolla in steg-för-stegbilderna jag gjorde på deras sida! Klassiska mazariner Ca 16 st Mördeg 100 …
Jag önskar alla en fin alla hjärtans dag med massor av kärlek❤! Överraska en kär vän med hemgjorda geléhallonhjärtan! De är enkla att göra och ljuvligt goda! Tips! Jag gjöt mina geléhjärtan i Ikeas isform Plastis, men man kan använda vilka isformar man vill, även om de inte föreställer hjärtan. Geléhallonhjärtan Ca 30 st Så …
Banoffepaj – en dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker. Banoffepaj 14–16 portioner Botten1 paket digestivekex 400 g175 g smör, smält Fyllning2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck100 g mörk choklad3 bananer5 dl vispgrädde Garnering25 g mörk eller ljus choklad eller 1 Daim, hackad GÖR …
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.