bananmjukglass1 bananmjukglass2

Oerhört krämig bananglass som bara består av 2 ingredienser – fryst banan och kall mjölk. Supergod kan jag lova! Konsistensen blir som mjukglass och den är gudomligt god. Mycket, mycket godare än man kanske tror! Pudra gärna över lite kanel före servering.

Bananmjukglass med 2 ingredienser

1–2 portioner

2 bananer, frysta i skivor
½–1 dl mjölk 

Garnering
ev. kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva bananerna och frys in dem.

2. Mixa bananerna och mjölk, tillsätt lite i taget, i en mixer. Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen direkt när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens. Pudra eventuellt över lite kanel före servering.

1. Skiva bananerna och frys in dem.

1. Skiva bananerna och frys in dem.

2. Mixa bananerna och mjölk, tillsätt lite i taget, i en mixer. Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen direkt när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens. Pudra eventuellt över lite kanel före servering.

2. Mixa bananerna och mjölk, tillsätt lite i taget, i en mixer. Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen direkt när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens. Pudra eventuellt över lite kanel före servering.

bananmjukglass3 bananmjukglass3