Snabbt, enkelt och gudomligt gott godis! Piffa till havrebollarna genom att rulla dem i hackad mintkrokantchoklad. Supergott! Den knapriga chokladen är supergod i kombination med den mjuka havrebollssmeten. Det blir ett läckert, crunchigt tuggmotstånd i bollarna.
Jag använde Marabous choklad, men även andra märken och varianter funkar lika bra.
[caption id="attachment_40038" align="" width="215"]Baka ljuvligt goda nougatbollar – klicka här för recept![/caption]
Mintkrokantbollar
15–20 st beroende på storlek4 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
¾ dl kokos
75 g smör
ca ½ dl vattenGarnering
200 g mintkrokant chokladkakaGÖR SÅ HÄR1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.
2. Rulla bollar av smeten. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.
[caption id="attachment_40041" align="" width="860"] 1. Smula sönder havregrynen lite grann i en skål. Tillsätt havregryn, florsocker, vaniljsocker, kakao, kokos, vatten och smör. Blanda ihop allt till en kladdig smet.[/caption]
[caption id="attachment_40042" align="" width="860"] 2. Rulla bollar av smet. Hacka chokladkakan i småbitar. Rulla bollarna i chokladen. Förvara dem i kylen.[/caption]
Jag älskar havrebollar! Och dessa är magiskt goda. Jag får alltid beröm för dessa godingar av vänner när jag bjuder dem. Och barnen ÄLSKAR dem! Smaka gärna av smeten innan du gör bollar så kan du alltid tillsätta mer av någon ingrediens du gillar extra mycket. Godaste havrebollarna Ca 20 st 8 dl havregryn 150 …
Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.