Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas semlor Okategoriserade

Lyxig semmeltårta

lyxigsemmeltårta3 lyxigsemmeltårta5 lyxigsemmeltårta6 Bjud på en superläcker, snygg semmeltårta som också är gudomligt god! Den är enkel att göra och räcker till många. Det är perfekt att själv välja hur stor bit man vill ha – en tunn skiva eller en rejäl jättebit! Tips! Tänk på att hålla i locket lite med ena handen när du skär semlan i bitar. Bottnen är det inga problem att skära i, men om man håller i locket är det inga problem att skära snygga, jämna bitar. Använd en vass kniv! [caption id="attachment_40181" align="" width="215"]Superläcker, ljuvligt god semmelfläta som är enkel att göra! Klicka här för recept! Superläcker, ljuvligt god semmelfläta som är enkel att göra! Klicka här för recept![/caption]

Lyxig semmeltårta

10–14 bitar 25 g jäst 1 ¼ dl mjölk, fingervarm 1 ägg 3/4 dl strösocker 1 nypa salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 50 g smör, rumsvarmt 4–5 dl vetemjöl Pensling 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 2–3 msk mjölk 6–7 dl vispgrädde Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och forma den till en boll. Tryck ut bollen på en plåt, klädd med bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter (degen ska vara lite rundad som en kulle). Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda semlan mitt i ugnen i 23–26 min. Sänk värmen till 200 grader efter 5 min. Låt den kallna på ett galler. 4. Montering: Skär ett lock på semlan. 5. Gröp ur en del inkråm i bottnen till en grund grop. 6. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en kladdig massa och lägg fyllningen på bottnen. 7. Vispa grädden fluffig och bred ut den, eller spritsa ut den över hela  bottnen. Lägg på locket. Pudra över florsocker före servering. [caption id="attachment_40186" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.[/caption] [caption id="attachment_40187" align="" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och forma den till en boll. Tryck ut bollen på en plåt, klädd med bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter (degen ska vara lite rundad som en kulle). Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och forma den till en boll. Tryck ut bollen på en plåt, klädd med bakplåtspapper, ca 25 cm i diameter (degen ska vara lite rundad som en kulle). Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.[/caption] [caption id="attachment_40188" align="" width="860"]3. Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda semlan mitt i ugnen i 23–26 min. Sänk värmen till 200 grader efter 5 min. Låt den kallna på ett galler. 3. Pensla degen med uppvispat ägg. Grädda semlan mitt i ugnen i 23–26 min. Sänk värmen till 200 grader efter 5 min. Låt den kallna på ett galler.[/caption] [caption id="attachment_40189" align="" width="860"]4. Montering: Skär ett lock på semlan. 4. Montering: Skär ett lock på semlan.[/caption] [caption id="attachment_40190" align="" width="860"]5. Gröp ur en del inkråm i bottnen till en grund grop. 5. Gröp ur en del inkråm i bottnen till en grund grop.[/caption] [caption id="attachment_40191" align="" width="860"]6. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en kladdig massa och lägg fyllningen på bottnen. 6. Blanda ihop mandelmassa och mjölk till en kladdig massa och lägg fyllningen på bottnen.[/caption] [caption id="attachment_40192" align="" width="860"]7. Vispa grädden fluffig och bred ut den, eller spritsa ut den över hela bottnen. Lägg på locket. Pudra över florsocker före servering. 7. Vispa grädden fluffig och bred ut den, eller spritsa ut den över hela bottnen. Lägg på locket. Pudra över florsocker före servering.[/caption] lyxigsemmeltårta2 lyxigsemmeltårta4 lyxigsemmeltårta7 lyxigsemmeltårta1 utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig bananglass med chokladsmak

Krämig chokladbananglass med frysta bananer och kakao – nyttigt och ljuvligt gott!

0

Bananmjukglass med 2 ingredienser

Supergod, nyttig bananglass som bara består av 2 ingredienser – fryst banan och kall mjölk. Lika härlig som mjukglass i konsistensen!

0

Hallon- & blåbärsglass sockerfri

Frisk bärglass med hallon, blåbär och banan – nyttigt och supergott!

0

Bärsmoothie

Fräsch, nyttig energidrink med blandade bär – gott till frukost & mellis!

0

Nyttig bärglass

Blanda dina favoritbär och njut av sockerfri, ljuvligt god glass.

0

Pepparchips i mikron

Tunna chips med salt & grovmalen peppar. Gudomligt knapriga & goda!

0

Hemgjorda vitlökschips i mikron

Knapriga, tunna chips med salt en härlig vitlökssmak! Mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Hemgjorda chips i mikron

Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta!

0

Megakokosboll

Denna läckerhet säljs i butikerna, men gör den själv i stället – mycket godare & billigare!

0

Mintkrokantbollar

Ljuvligt goda havrebollar rullade i en hackad mintkrokant-chokladkaka. Mums!

0

Kolakaka

En kladdig chokladbotten och ett segt täckte av den allra härligaste kolakrämen. Ljuvligt gott!

0

Semmelbaguette med hallongrädde

Perfekt, luftig semmelbulle i form av en baguette. Kombinationen vispgrädde och hallon är oslagbart god!

0