Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Wienernougat

7 röster

wienernougat2

Gudomligt goda nougat- & chokladbitar med rostade mandelflarn. Godare än de du köper i affären och så himla enkla att göra. Det är bara att smälta nougat och choklad över vattenbad och röra ner mandelflarnen. Ett av julens godaste godisar!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Wienernougat

Ca 30 st

125 g mandelspån, rostade (orostade mandelspån går också bra, men rostade är lite godare)
250 g nougat

150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).

2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.

3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.

4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. [caption id="attachment_8584" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade). 1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll mandelspånen på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 5–8 min (det går också att köpa färdigrostade).[/caption] [caption id="attachment_8585" align="alignnone" width="860"]2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln. 2. Smält nougat och choklad över vattenbad. Blanda ner den rostade mandeln.[/caption] [caption id="attachment_8598" align="alignnone" width="860"]3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna. 3. Bred ut chokladmassan, ca 2 cm tjock, i en form, ca 20 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen i någon timme och stelna.[/caption] [caption id="attachment_8587" align="alignnone" width="860"]4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. 4. Skär kakan i bitar, ca 1,5 x 4 cm. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.[/caption]

wienernougat4 wienernougat2 wienernougat5

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffransfläta med vaniljkräm

Saftig och läcker saffransfläta fylld med ljuvlig vaniljkräm. (Går att byta ut om mandelmassa)

0

Chokladfudge med sötmandel

Himmelskt god chokladfudge som fullkomligt smälter i munnen. Innehåller bara tre ingredienser!

0

Pepparkakskladdkaka

En superläcker pepparkakskladdkaka med mörk choklad i smeten.

0

Lyxig Rocky road

En ljuvlig blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott!

0

Saftig saffranssockerkaka med kokos

En riktigt saftig och läcker saffranssockerkaka som har en rykande åtgång.

0

Pepparkakslängd i form

Julig och saftig vetelängd (Pull apart bread) med smak av pepparkaka.

0

Hemgjord Bounty

Chokladdoppade munsbitar med en krämig och ljuvligt god kokosfyllning.

0

Saffranssockerbullar med vit choklad

Saftiga och goda saffranssockerbullar med en krämig fyllning av vit choklad.

0

Mazarintoscakaka

Saftig citronmazarinbotten med ett knäckigt nöt- & mandeltäcke. Ljuvligt gott!

0

Saffranskrans med mandelmassa & kardemumma

Julig och lättgjord saffranskrans med en läcker fyllning av mandelmassa, smör & kardemumma.

0

Saffranskaka med chokladganache

Mycket saftig saffranskaka med chokladganache på toppen som är ljuvligt god till julhelgernas fikapauser.

0

Hemgjord Daim

Knäckig och ljuvligt god Daim med läcker choklad på ytan.

0