dagensreceptutvald

Himmelskt god chokladfudge med läckra bitar av rostad sötmandel. Det här är en riktig favorit som jag gör varje jul.

Byt ut! Sötmandeln kan uteslutas eller bytas ut mot hasselnötter, Kellogs K special eller Rice Krispies.

Tips! Rosta gärna sötmandeln i 180 grader mitt i ugnen i ca 10 min. Då blir den kristligare och smakrikare.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola

Chokladfudge med sötmandel

45–50 bitar

400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl sötmandel, hackad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.

3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten. 

4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.

5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.

1. Smält chokladen över vattenbad.

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.

3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.

3. Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.

4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.

4. Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.

5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.

5. Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.

utvald3 chokladfudge1