Den här pepparkakskladdkakan är ett måste för alla kladdkakeälskare! Vad passar bättre än en superläcker och god kladdkaka med smak av pepparkaka under julmånaderna?!
Servera den som dessert efter en god middag, till eftermiddagsfikat eller till glöggen i goda vänners lag! En klick vispad grädde till gör den extra god!
[caption id="attachment_37584" align="" width="215"]Ljuvligt god Daimfudge med bara 4 ingredienser – klicka här för recept![/caption]
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Pepparkakskladdkaka
12–14 bitar150 g smör, smält
200 g mörk choklad (ljus choklad går också bra)
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjölTill formensmör
2–3 pepparkakorGarnering
florsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.
3. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.
[caption id="attachment_8443" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_8444" align="" width="860"] 2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.[/caption]
[caption id="attachment_8445" align="" width="860"] 3. Häll smeten i formen.[/caption]
[caption id="attachment_8446" align="" width="860"] 4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.[/caption]
[]
Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka! Här får ni ett underbart gott recept …
I samarbete med Dr Oetker. Pysseltips! Gör goda, söta och fina kaninmuffins i påsk! Varje förpackning Sugar Eyes innehåller 24 roliga ögon (12 par) med 9 olika uttryck. Steg-för-stegbilder som visar hur man gör kaninmuffins med Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, Dr. Oetker sugar fondant till öron och Dr. Oetker sweethearts strössel till näsa …
Gudomligt god cheesecake med en frasig pepparkaksbotten och en krämig, fryst fyllning med smak av vit choklad. Rivet apelsinskal på toppen är pricken över i.