Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffranssockerbullar med vit choklad

195 röster

dagensreceptsaffranssockerbullar2 saffranssockerbullar1

Ljuvligt goda och saftiga saffranssockerbullar fyllda med härlig vit choklad. Supergoda och en riktig favorit som bakas varje jul!

Baka en läcker saffranskrans med mandelmassa & kardemumma – klicka här för recept!
Baka en läcker saffranskrans med mandelmassa & kardemumma – klicka här för recept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Saffranssockerbullar med vit choklad

24–26 st

½ g saffran (1 påse) + 1 tsk strösocker
3 ½ dl mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
¾ dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
12–13 dl vetemjöl

Fyllning
ca 150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
2 msk florsocker

Garnering
ev. 1 ägg
smör
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Blanda saffran och mjölk i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, salt, strösocker, smör, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.

2. Dela degen i 24–26 bitar och forma dem till bollar. Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.

3. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. (Pensla eventuellt bullarna med ägg efter jäsningen om du vill ha en glansig yta, men eftersom de ska penslas med smör efter gräddningen så kan man hoppa över det).

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9–13 min.

5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockret. Blanda saffranet och mjölken i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt salt, socker, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.
1. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Blanda saffran och mjölk i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 50–60 min.
2. Dela degen i 24–28 bitar och forma dem till bollar. Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.
2. Dela degen i 24–26 bitar och forma dem till bollar. Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan i lika många högar som bullar. Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.
3. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. (Pensla eventuellt bullarna med ägg efter jäsningen om du vill ha en glansig yta, men eftersom de ska penslas med smör efter gräddningen så kan man hoppa över det).
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9–13 min.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9–13 min.
5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.
5. Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.

steg6saffranssockerbullar1

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mazarintoscakaka

Saftig citronmazarinbotten med ett knäckigt nöt- & mandeltäcke. Ljuvligt gott!

0

Saffranskrans med mandelmassa & kardemumma

Julig och lättgjord saffranskrans med en läcker fyllning av mandelmassa, smör & kardemumma.

0

Saffranskaka med chokladganache

Mycket saftig saffranskaka med chokladganache på toppen som är ljuvligt god till julhelgernas fikapauser.

0

Hemgjord Daim

Knäckig och ljuvligt god Daim med läcker choklad på ytan.

0

Mjuk pepparkaka med frosting

Saftig och mjuk pepparkaka med en krämig & god cream cheese-frosting på toppen. Ett måste på adventsfikat!

0

Pepparkakscheesecake med vit choklad

Gudomligt god cheesecake med en frasig pepparkaksbotten och en krämig, fryst fyllning med smak av vit choklad. Rivet apelsinskal på toppen är pricken över i.

0

Mjölkchokladsbrownies med mörk chokladtryffel

Lite lätt kladdig mjölkchokladbotten med en krämig mörk chokladtryffel & kokos på toppen. Magiskt gott!

0

Kalljäst kastrullbröd

Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen under natten. Grädda brödet i en kastrull på morgonen.

0

Fransk chokladtårta med chokladganache, vaniljkräm & cashewnötter

En riktigt läcker chokladbottnen med en krämig chokladganach & härlig vaniljkräm De salta nötterna på toppen är en läcker kombination mot det söta.

0

After Eight-brownies

Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten och After Eight-plattor på toppen.

0

Chokladmoussetårta med hallon

Ljuvligt god och krämig chokladmousse på en läcker, lite kladdig chokladbottnen med hallon.

0

Kalljästa honungsrutor i långpanna

Saftiga honungsrutor som jäser i kylskåpet under natten. Servera dem nygräddade till frukost!

0