Bloggar

Ananassmulpaj

En superläcker, god smulpaj med ananas i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept!

Tips! Havregrynen kan bytas ut mot 1/2 dl vetemjöl.

Ananassmulpaj

Ca 12 portioner

Fyllning
10 ananasringar (på burk) 
1 msk potatismjöl

Deg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar.

2. Lägg ananasbitarna i en pajform. Strö över potatismjöl och rör om.

3. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.

4. Smula degen över ananasbitarna i formen.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola