Bloggar Lindas Bakskola Lindas chokladbollar Lindas tårtor

Chokladbollstårta med öron

 

En ljuvligt god, rolig och härlig chokladbollstårta som har öron på toppen. Den här gör garanterat succé på kalaset!

CHOKLADBOLLSTÅRTA MED ÖRON

12–14 bitar

10 dl havregryn
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl kokos
2 msk kaffe, kallt
175 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl vatten

2 tandpetare

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

2. Forma 2 små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

steg2

2. Forma två små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig chokladsockerkaka

En oerhört saftig sockerkaka med mycket chokladsmak. Ett mycket bra, välbeprövat recept som jag varmt rekommenderar! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 125 g smör, smält 1 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Citronmazarinkaka

CITRONMAZARINKAKA En helt underbar, ljuvligt god kaka med citronfyllning, frasig botten och citronglasyr. Den här kan man bjuda på istället för tårta eller som fikabröd till kaffet. Såååå vansinnigt god, en riktig favorit, ett helt suveränt recept! Citronmazarinkaka 12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker  Mazarinfyllning 200 g  mandelmassa 100 g  …

1

Blåbärspaj i muffinsform

Superläckra blåbärspajer i portionsformar! Det är både trevligt och gott att bjuda varje gäst på en egen liten paj. Och om man tycker de är för små, så kan man ta två :-). TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Blåbärspaj i muffinsform Ca 12 st Smuldeg 75 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl vetemjöl 1 dl havregryn …

0

Pannkaksmuffins

Barnen jublade av glädje när jag serverade pannkaksmuffins. Både gott, något nytt och kul att äta! En riktig succé! Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten. Pannkaksmuffins Ca 18 st  5 ägg 6 dl mjölk ½ krm salt 3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna …

2

Marängsvisstårta med jordgubbar

En riktigt lyxig sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta …

0

Lingonfilmjölkslimpa

Snabb, underbart god filmjölkslimpa med lingonsylt. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Degen tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Lingonfilmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat  …

0

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

  En magiskt god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare! De sötsyrliga rabarberbitarna är ljuvliga i kombination med kladdkaka och pajsmulor på toppen. Vårens bästa rabarberkakan! Servera med vaniljsås eller glass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Rabarberkladdkaka med pajsmulor Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 …

0

Marängsvisstårta

En riktigt lyxig marängsviss med frasiga maränger, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar denna läckerhet, så ljuvligt god! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras helt efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta tårtan direkt, för annars …

0

Brownieglasyrkaka

Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Brownieglasyrkaka Ca 12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Glasyr 30 g smör, smält 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 dl florsocker 3–4 tsk starkt kaffe ev. …

0

Marängbotten

Hemgjord marängbotten är väldigt enkelt att göra. Man vispar ihop äggvitor och strösocker till en fluffig, vit, fast massa som man breder ut på en plåt och gräddar på låg värme i ugnen. Det är viktigt att ugnsvärmen inte är högre än 100 grader för då kommer bottnen få en ljusbrun färg. Om man har en slö elvisp …

0

Lindas kanelgömma

Den här kanelgömman är en favorit! Kakan är riktigt, riktigt mjuk och härlig med smak av både kanel och kardemumma. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Jag älskar florsocker och har pudrat denna med florsocker, men det kan uteslutas om man vill. Lindas kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält …

0

Blåbärscheesecake

Läckraste blåbärscheesecaken jag bakat! Sååååå gudomligt god och läcker. Den här man kan man med stolthet bjuda på och det bästa av allt är att den är väldigt enkel att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) …

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x