rabarbersmulpaj8 rabarbersmulpaj12

Smulpaj med rabarber är bland det godaste som finns! Den syrliga, lite sura rabarbern är en läcker, helt underbar kombination till smuldegen. Det här receptet är helt perfekt, ett favoritrecept som kan användas till valfria bär. Saltet i degen gör smulorna extra goda och smakrika, men man kan baka utan salt om man vill.

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Rabarbersmulpaj

Ca 10 portioner

Fyllning i pajformen
ca 500 g rabarber
½–1 dl strösocker 

Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk flingsalt (eller 1 krm vanligt salt) 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar.

2. Lägg rabarbern i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

4. Smula degen över rabarbern.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar.

2. Lägg rabarbern i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker.

2. Lägg rabarbern i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.

4. Smula degen över rabarbern.

4. Smula degen över rabarbern.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

rabarbersmulpaj6 rabarbersmulpaj11 rabarbersmulpaj10 rabarbersmulpaj7 rabarbersmulpaj9