Bloggar Lindas Bakskola Lindas pajrecept Lindas rabarber Okategoriserade

Rabarbersmulpaj

rabarbersmulpaj8 rabarbersmulpaj12 Smulpaj med rabarber är bland det godaste som finns! Den syrliga, lite sura rabarbern är en läcker, helt underbar kombination till smuldegen. Det här receptet är helt perfekt, ett favoritrecept som kan användas till valfria bär. Saltet i degen gör smulorna extra goda och smakrika, men man kan baka utan salt om man vill. [caption id="attachment_44516" align="" width="215"]rabarberkladdkaka10 https://lindasbakskola.serabarberkladdkaka/[/caption]  Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Rabarbersmulpaj

Ca 10 portioner Fyllning i pajformen ca 500 g rabarber ½–1 dl strösocker  Smuldeg 150 g smör, kylskåpskallt 1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill) 3 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 tsk flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)  GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar. 2. Lägg rabarbern i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker. 3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg. 4. Smula degen över rabarbern. 5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. [caption id="attachment_44538" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm bitar.[/caption] [caption id="attachment_44539" align="" width="860"]2. Lägg rabarbern i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker. 2. Lägg rabarbern i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över strösocker.[/caption] [caption id="attachment_44540" align="" width="860"]3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg. 3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.[/caption] [caption id="attachment_44541" align="" width="860"]4. Smula degen över rabarbern. 4. Smula degen över rabarbern.[/caption] [caption id="attachment_44542" align="" width="860"]5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. 5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.[/caption] rabarbersmulpaj6 rabarbersmulpaj11 rabarbersmulpaj10 rabarbersmulpaj7 rabarbersmulpaj9

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0

Pavlova med hallongrädde

Frasig, hög marängbotten toppad med fluffig hallongrädde. Ljuvligt god tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Blåbärspavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde (eller vit chokladmousse) och blåbär. Underbar tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0

Vit chokladmousse

Fluffig, läcker tårtfyllning eller häll upp den i glas och toppa med färska bär så blir det en smarrig dessert!

0

Drottningpavlova

Frasig, hög marängbotten toppad med vispgrädde och färska bär. Ljuvligt god & läcker! Fler tips på garnering i receptet!

0

Så gör du en Pavlovabotten

Frasig, läcker marängbotten som toppas med t ex vispgrädde, chokladmousse, lemon curd & bär. Ljuvligt gott!

0

Krämbullar

Extra saftiga vetebullar fyllda med krämig, härlig vaniljkräm!

0

Vita chokladbollar

Underbara kokosbollar som är fyllda med vit choklad istället för kakao. Mums, vad goda de är!

0

10-minuterstekakor

Populära, supergoda tekakor som inte behöver jäsa och går fort att slänga ihop innan frukost!

0

Bakpulvertekakor

Lättgjord, snabba tekakor som inte behöver jäsa! Saftiga inuti & spröda på ytan – underbart goda!

0

Snabb chokladkaka

Lättgjord chokladkaka med hallon & knastrigt pärlsocker på toppen! Tid: 5 min + ugn!

0

Kladdkakebakelser

Extra lyxig kladdkaka som är spröd i skalet med ett underbart, lagom kladdigt innanmäte. Toppa med vispgrädde & hallon så får du snabbt & enkelt härliga, läckra bakelser!

0