En magiskt god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare! De sötsyrliga rabarberbitarna är ljuvliga i kombination med kladdkaka och pajsmulor på toppen. Vårens bästa rabarberkakan! Servera med vaniljsås eller glass.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Rabarberkladdkaka med pajsmulor
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
Fyllning
3 stjälkar rabarber, skalade & skurna i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
ev. 1 krm kardemummakärnor, malda
Pajsmulor
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna och rör om.
4. Lägg ut rabarberbitarna på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.
5. Pajsmulor: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarberbersmeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen. Servera med vaniljsås eller glass.