Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas kladdkakor Lindas pajrecept Lindas rabarber

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

 

En magiskt god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare! De sötsyrliga rabarberbitarna är ljuvliga i kombination med kladdkaka och pajsmulor på toppen. Vårens bästa rabarberkakan! Servera med vaniljsås eller glass.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl 

Fyllning
3 stjälkar rabarber, skalade & skurna i bitar
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
ev. 1 krm kardemummakärnor, malda

Pajsmulor
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Skala rabarbern och skär den i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna och rör om.

4. Lägg ut rabarberbitarna på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.

5. Pajsmulor: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö dem över rabarberbersmeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den kallna i formen. Servera med vaniljsås eller glass.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Marängsvisstårta

En riktigt lyxig marängsviss med frasiga maränger, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar denna läckerhet, så ljuvligt god! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras helt efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta tårtan direkt, för annars …

0

Brownieglasyrkaka

Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Brownieglasyrkaka Ca 12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Glasyr 30 g smör, smält 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 dl florsocker 3–4 tsk starkt kaffe ev. …

0

Marängbotten

Hemgjord marängbotten är väldigt enkelt att göra. Man vispar ihop äggvitor och strösocker till en fluffig, vit, fast massa som man breder ut på en plåt och gräddar på låg värme i ugnen. Det är viktigt att ugnsvärmen inte är högre än 100 grader för då kommer bottnen få en ljusbrun färg. Om man har en slö elvisp …

0

Lindas kanelgömma

Den här kanelgömman är en favorit! Kakan är riktigt, riktigt mjuk och härlig med smak av både kanel och kardemumma. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Jag älskar florsocker och har pudrat denna med florsocker, men det kan uteslutas om man vill. Lindas kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält …

0

Blåbärscheesecake

Läckraste blåbärscheesecaken jag bakat! Sååååå gudomligt god och läcker. Den här man kan man med stolthet bjuda på och det bästa av allt är att den är väldigt enkel att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) …

6

Knäckig smulpaj

Knäckig smulpaj som är godare än godast! En helt perfekt, lyxig bärpaj med en smulig botten och ett knäckigt täcke. Den är magiskt god! En riktig 10-poängare! Servera den med vaniljsås eller vaniljglass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Knäckig smulpaj Tips! Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar. Pajskal 240 g vetemjöl (4 dl) 150 g smör 90 …

0

Korvbröd utan jäst

Saftiga, ljuvligt goda korvbröd som inte behöver jäsa. Perfekt när man får för sig att grilla korv, men inte har några bröd. De här går blixtsnabbt att baka och är klara på ca en kvart. Dubbla ingredienserna om du vll ha fler korvbröd. Korvbröd utan jäst 10 st 5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt 2 …

0

Kanelgömma

Den här kanelgömman är en ny favorit! Kakan är supersaftig, mjuk med smak av både kardemumma och kanel. De saftiga kanelgömmorna i smeten är ljuvligt goda och läckra. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat. Kanelgömma Ca 12 bitar 100 g smör, smält (låt det svalna) 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver …

3

Lättbakad filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa är lätt att baka och ljuvligt gott. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Jag brukar frysa in den i skivor och ta fram vid behov. Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Lättbakad filmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk …

1

Tigerkaka

Tigerkaka är en ljuvligt god, läcker klassiker som består av både ljus och mörk smet i en härlig blandning. Det fina mönstret som bildas är olika varje gång, den ljusa och mörka smeten skapar magi! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram för mer inspiration – klicka på länken och sedan på FÖLJ: https://www.instagram.com/lindasbakskola/?hl=sv Tigerkaka Ca 12 bitar …

0

Marängchokladmoussetårta med jordgubbar

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Marängchokladmoussetårta med jordgubbar Ca 12 bitar 100 g vit choklad, smält 1 marängbotten Brun chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mörk choklad, smält Vit chokladmousse 3 dl vispgrädde …

0

Snabb köttfärspizza i långpanna

En snabbgjort pizzabotten som är gudomligt god och behöver inte jäsa. Den här pizzan är perfekt att slänga ihop en vardagkväll när man har bråttom eller när man har taco-, eller köttfärssåsrester. Bottnen är sååååå himla god! Använd vanlig köttfärs eller tacoköttfärs, men tänk på att den inte får vara för blöt för då blir bottnen …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x