Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas mjuka kakor

Mjölkchokladsockerkaka

Godare än godast! En riktigt supersaftig chokladsockerkaka med mycket chokladsmak. En favoritsockerakaka för alla chokladälskare! Chokladen kan bytas ut mot valfri sort.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Mjölkchokladsockerkaka

Ca 12 bitar

Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten.

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
75 g mjölkchoklad, finhackad (kan uteslutas)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Smörj en sockerkaksform med smör, ca 1 1/2 liter,  och bröa med kokos (eller ströbröd).

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Hacka chokladen fint. Rör ner bitarna i smeten i smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jeanette
Jeanette
2 år sedan

Undrar bara om man kan hälla smeten i en rund springform? Och i så fall, vilken storlek på springformen ska det vara? 🙂

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Jeanette
2 år sedan

Ja, det går bra. Ca 24 cm i diameter. Lycka till! /Linda

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kärleksmumssockerkaka

En drömgod, oerhört saftig kärleksmumskaka med glasyr & kokos. En favorit som jag kommer baka hur många gånger som helst igen! Sååååå god och lätt att göra. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept! Kärleksmumssockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 …

0

Chokladbollstårta med öron

  En ljuvligt god, rolig och härlig chokladbollstårta som har öron på toppen. Den här gör garanterat succé på kalaset! CHOKLADBOLLSTÅRTA MED ÖRON 12–14 bitar 10 dl havregryn 3 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 3 msk kakao 2 dl kokos 2 msk kaffe, kallt 175 g smör, rumsvarmt ca ½ dl vatten 2 tandpetare Garnering kokos GÖR SÅ HÄR 1. Häll havregrynen …

0

Saftig chokladsockerkaka

En oerhört saftig sockerkaka med mycket chokladsmak. Ett mycket bra, välbeprövat recept som jag varmt rekommenderar! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 125 g smör, smält 1 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Citronmazarinkaka

CITRONMAZARINKAKA En helt underbar, ljuvligt god kaka med citronfyllning, frasig botten och citronglasyr. Den här kan man bjuda på istället för tårta eller som fikabröd till kaffet. Såååå vansinnigt god, en riktig favorit, ett helt suveränt recept! Citronmazarinkaka 12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker  Mazarinfyllning 200 g  mandelmassa 100 g  …

1

Blåbärspaj i muffinsform

Superläckra blåbärspajer i portionsformar! Det är både trevligt och gott att bjuda varje gäst på en egen liten paj. Och om man tycker de är för små, så kan man ta två :-). TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Blåbärspaj i muffinsform Ca 12 st Smuldeg 75 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl vetemjöl 1 dl havregryn …

0

Pannkaksmuffins

Barnen jublade av glädje när jag serverade pannkaksmuffins. Både gott, något nytt och kul att äta! En riktig succé! Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten. Pannkaksmuffins Ca 18 st  5 ägg 6 dl mjölk ½ krm salt 3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna …

2

Marängsvisstårta med jordgubbar

En riktigt lyxig sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta …

0

Lingonfilmjölkslimpa

Snabb, underbart god filmjölkslimpa med lingonsylt. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Degen tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Lingonfilmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat  …

0

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

  En magiskt god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare! De sötsyrliga rabarberbitarna är ljuvliga i kombination med kladdkaka och pajsmulor på toppen. Vårens bästa rabarberkakan! Servera med vaniljsås eller glass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Rabarberkladdkaka med pajsmulor Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 …

0

Marängsvisstårta

En riktigt lyxig marängsviss med frasiga maränger, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar denna läckerhet, så ljuvligt god! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras helt efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta tårtan direkt, för annars …

0

Brownieglasyrkaka

Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Brownieglasyrkaka Ca 12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Glasyr 30 g smör, smält 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 dl florsocker 3–4 tsk starkt kaffe ev. …

0

Marängbotten

Hemgjord marängbotten är väldigt enkelt att göra. Man vispar ihop äggvitor och strösocker till en fluffig, vit, fast massa som man breder ut på en plåt och gräddar på låg värme i ugnen. Det är viktigt att ugnsvärmen inte är högre än 100 grader för då kommer bottnen få en ljusbrun färg. Om man har en slö elvisp …

0
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x