Bloggar

CHOKLADBOLLKLADDTÅRTA

En ljuvligt god chokladbollkladdtårta som både smakar kladdkaka och chokladbollar! Det bästa av två världar – chokladbollar och kladdkaka i ett. Garnera kladdkakan med chokladbollar och minimarshmallows. Fäst dem med smält choklad.

Tips! Ljuvligt, goda recept på havrebollar jag bakat: klicka här för recept!

CHOKLADBOLLKLADDTÅRTA

12 bitar

125 g smör
½ krm salt
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 dl kokos
1 dl havregryn
1 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
1 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
50 g smält choklad
chokladbollar
minimarshmallows
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö över kokos.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 22–24 min. Låt den svalna i formen.

6. Smält choklad och doppa minimarshmallows och chokladbollar i chokladen. Dekorera tårtan och låt chokladen stelna i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola