Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas desserter Lindas godis Lindas jul

Dammsugare

dammsugare9 dammsugare12

ÄLSKADE DAMMSUGARE Eller punchrullar som de också kallas. Ljuvligt goda klassiker som är perfekta att göra när man har småkakor, sockerkaka eller rulltårta över som ingen äter upp. Jag har smaksatt dammsugarna med arrakessens, men det går också bra med några matskedar punch.

Hemgjorda Delicatobollar –lika goda eller faktiskt ännu  godare än originalet! Klicka på bilden för recept!
Hemgjorda Delicatobollar – lika goda eller faktiskt ännu godare än originalet! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Dammsugare

4 dl valfria kaksmulor (jag använde 2 dl cookies + 2 dl sockerkakssmulor)
4–6 droppar arrakessens
1 dl florsocker
1 dl smör, rumsvarmt
2 msk kakao

Garnering
200 g grönt marsipanlock (eller annan färg)
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.

2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.

3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.

4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.

5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.

6. Smält chokladen över vattenbad.

7. Doppa ändarna i choklad.

8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.
1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.
2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.
2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.
3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
6. Smält chokladen över vattenbad.
6. Smält chokladen över vattenbad.
7. Doppa ändarna i choklad.
7. Doppa ändarna i choklad.
8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

dammsugare10 dammsugare11 dammsugare13

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hemgjorda Delicatobollar

Hemgjorda Delicatobollar Ännu godare än originalet

0

Nicecream mango

Krämig, nyttig bärglass som bara innehåller 2 ingredienser. Tid: 5 min.

0

Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten!

0

Dadelbollar

Nyttiga chokladbollar helt utan socker! Supergoda och ingen kan ana att de innehåller dadlar istället för socker.

0

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

0

3 bröd av 1 deg

Gör en grunddeg och baka ut den till morotsfrallor, hamburgerbröd och en baguette.

0

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmums + kladdkaka = 2 favoritkakor i ett! Godare kan det knappast bli!

0

Chokladbollstårta i tre lager

Superläcker, god chokaldbollstårta som garanterat gör succé på kalaset!

0

Bergis

Ljuvligt god långfranska med vallmofrön på toppen! Ett klassiskt bageribröd som man enkelt bakar själv!

0

Nyttig aprikos & valnötslimpa utan vetemjöl

Supersaftig god limpa gjord på havregryn istället för vetemjöl. Aprikoserna och valnötterna gör brödet gudomligt gott!

0

Marmorerad kladdkaka

Ljus och chokladbrun kladdkaka i ett – såååå fantastiskt god!

0

Skagensemlor

Förrätt! Superläckra, ljuvligt goda frallor fyllda med skagenröra!

0