Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Snabba ostfrallor

ostfrallor4 ostfrallor6 ostfrallor5

 

Supergoda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Passar bra till frukost, mellanmål, på buffén eller till en god sallad eller paj. Frallorna går oerhört snabbt att baka och behöver inte jäsa eftersom de innehåller bakpulver istället för jäst.

Degen ska inte knådas utan bara snabbt arbetas ihop. Om man knådar en deg som innehåller bakpulver kan brödet bli segt och hårt. Glutentrådarna ska inte bli starka när man bakar med bakpulver.

Snabba ostfrallor

12 st 

1 dl ost, riven
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk

Garnering
ost, riven

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Dela degen i ca 12 bitar.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

5. Strö över riven ost på frallorna.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.
2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Dela degen i ca 12 bitar.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
5. Strö över riven ost på frallorna.
5. Strö över riven ost på frallorna.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

ostfrallor2 ostfrallor7utvald ostfrallor1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladdoppad After Eight-tryffel

Lyxiga, förstklassiga minttryfflar doppade i härlig choklad!

0

Chokladtryffel med kokos

Läckra chokladtryfflar rullade i kokosflingor – magiskt goda och fullkomligt smälter i munnen!

0

Glassbomb med hallon & krossad choklad

Superläcker, gudomligt god dessert med vaniljglass, hallon och choklad. Underbart!

0

After Eight glassbomb med maränger

Vaniljglass och Efter Eight – enkelt och makalöst gott! En lyxig dessert som går fort att göra.

0

Krämig After Eight-glass

Fantastiskt god, lyxig och lättgjord glass med After Eight.

0

Hallonglassbakelse med Noblesse

Fantastiskt god och lättgjord dessert med hallonglass och Noblessechoklad.

0

Pepparkaksglass med vit choklad

Läckra pepparkaksbakelser med vaniljglass och vit choklad. En perfekt dessert som kan förberedas flera dagar i förväg.

0

Mjuk nougatkola

En mjuk nougatkola som fullkomligt smälter i munnen! Ljuvligt god!

0

Nutellafudge

Otroligt läckra godbitar som du lätt gör själv!

0

Marknadsnougat

Lättgjord, supersmarrig marknadsnougat som bara tar några minuter att göra!

0

Nougatfudge

Förtrollande god fudge med en härlig smak av nougat!

0

Pepparkaksgräddkola

En underbar gräddkola med en svag smak av pepparkaka – ljuvligt gott!

0