marknadsnougat2 marknadsnougat4

MUMS! Lättgjord, supergott julgodis som har en rykande åtgång. Innehåller ingredienser man oftast har hemma vilket är perfekt!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Marknadsnougat

40–50 bitar

Koka ihop:
65 g smör
3 dl strösocker
1 dl vatten

Blanda ihop i en skål:
3 dl vetemjöl
2 dl florsocker
1 nypa salt
½ dl kakao 

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker och vatten och låt det koka på medelvärme i 2 min.

2. Blanda vetemjöl, florsocker, salt och kakao i en skål.

3. Häll över smörblandningen och blanda ordentligt.

4. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 20, klädd med bakplåtspapper. Låt massan svalna och stelna. Skär i rutor med en vass kniv.

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker och vatten och låt det koka på medelvärme i 2 min.

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker och vatten och låt det koka på medelvärme i 2 min.

2. Blanda vetemjöl, florsocker, salt och kakao i en skål. Häll över smörblandningen och blanda ordentligt.

2. Blanda vetemjöl, florsocker, salt och kakao i en skål. Häll över smörblandningen och blanda ordentligt.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt det svalna och stelna. Skär i rutor med en vass kniv.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Låt det svalna och stelna. Skär i rutor med en vass kniv.

4. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 20, klädd med bakplåtspapper. Låt massan svalna och stelna. Skär i rutor med en vass kniv.

4. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 20, klädd med bakplåtspapper. Låt massan svalna och stelna. Skär i rutor med en vass kniv. marknadsnougat2 marknadsnougat1 utvald