En mjuk kola med läcker nougatsmak! En riktig favorit som har en rykande åtgång. Pudra gärna lite florsocker över före servering. Förvara kolan i kylen i en burk med lock.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Mjuk nougatkola
20–25 bitar
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
250 g nougat, skuren i bitar
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
- Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nougaten. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
- Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
![1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao i en kastrull på medelvärme tills massan håller ca 125 grader.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2015/12/steg18-860x1075.jpg)
![2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nougaten. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2015/12/steg29-860x860.jpg)
![3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2015/12/steg37-860x1075.jpg)
![nougatkola4](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2015/12/nougatkola4-860x1131.jpg)
![nougatkola1](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2015/12/nougatkola1-860x1075.jpg)
![utvald](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2015/12/utvald15-860x860.jpg)