nougatkola1 nougatkola2

En mjuk kola med läcker nougatsmak! En riktig favorit som har en rykande åtgång. Pudra gärna lite florsocker över före servering. Förvara kolan i kylen i en burk med lock.

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjuk nougatkola

20–25 bitar

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 ½ dl ljus sirap
1 msk kakao
50 g smör
250 g nougat, skuren i bitar

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nougaten. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.
  3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.
1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao i en kastrull på medelvärme tills massan håller ca 125 grader.

1. Koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao i en kastrull på medelvärme tills massan håller ca 125 grader.

2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nougaten. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.

2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt nougaten. Rör om tills den har smält och allt blandats ordentligt.

3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim.

3. Häll smeten i en form med kanter, ca 12 x 16 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den svalna. Ställ den i kylen i ca 1 tim. nougatkola4 nougatkola1 utvald