Dag: 16 maj, 2016 (sida 1 av 3)

Sockerfri nyttig jordgubbsmilkshake

jordgubbsmilkshake4 jordgubbsmilkshake6

SOMMARENS SVALKANDE FAVORIT En lätt, nyttig milkshake med en härlig smak av jordgubbar! Den är helt sockerfri och innehåller inga onyttigheter. Den här himmelskt goda milkshaken blandar du lätt ihop på ett par minuter.

Fakta
Milkshake är en dryck som består av mjölk som mixats ihop med exempelvis frukt, bär, juice eller saft och ibland även glass, för att sedan serveras väl kyld, ibland med sugrör.

Tips!
Dubbla eller trippla satsen om ni är flera personer.

Nyttig, fräsch bärglass – klicka här för recept!

Sockerfri nyttig jordgubbsmilkshake

1–2 glas beroende på storlek (dubbla eller trippla satsen om ni är flera personer.)

150 g jordgubbar, frysta
75 g banan, fryst
2 dl mjölk, kall

1. Frys in jordgubbar och banan i bitar.

2. Mixa sönder jordgubbar och banan i en mixer. Tillsätt mjölken och mixa i någon minut till en fluffig shake. Drick den direkt när den är iskall.

1. Frys in jordgubbar och banan i bitar.

2. Mixa sönder jordgubbar och banan i en mixer. Tillsätt mjölken och mixa i någon minut till en fluffig shake. Drick den direkt när den är iskall.

jordgubbsmilkshake3 jordgubbsmilkshake5 jordgubbsmilkshakeutvald

Nutellabrownies

nutellabrownies4

Ljuvligt goda Nutellabrownies! Så galet goda! De här godingarna kan man inte få nog av och kan ätas som de är till fikat eller servera dem med bär, vispgrädde eller glass så har du en lyxig, god dessert!

Nutellabrownies

Ca 16 st

150 g smör, smält
2 ¾ dl strösocker
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl Nutella

florsocker
ca 2 msk Nutella

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop det smälta smöret, socker, kakao, salt och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl, ägg och Nutella. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 14 x 22 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker. Värm Nutella i mikron och ringla den över kakan.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 14 x 22 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker. Värm Nutella i mikron och ringla den över kakan.

nutellabrowniesutvald nutellabrownies5

Mjölkchokladglass

mjölkchokladglass4 mjölkchokladglass7

LJUVLIGT GOD, KRÄMIG GLASS En hackad chokladkaka i glassen är fantastiskt gott – en superbra kombination till den krämiga glassen! Det blir ett läckert tuggmotstånd. Både barn och vuxna älskar denna glass och den gör succé både på finare middagar och på barnkalas! Lyxig, läcker, krämig glass med bara 3 ingredienser.

Tips!
Mjölkchokladen kan bytas ut mot valfri choklad som man gillar.

Mjölkchokladglass

ca 1,1 liter

1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
200 g mjölkchokladkaka

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Hacka chokladen i mindre bitar.

4. Blanda ner chokladen i glassmeten (spar lite till garnering).

5. Häll glassmeten i en skål eller avlång form, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Strö över chokladen som är kvar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

mjölkchokladglass1

3. Hacka chokladen i mindre bitar.

mjölkchokladglass2

4. Blanda ner chokladen i glassmeten (spar lite till garnering).

mjölkchokladglass3

5. Häll glassmeten i en skål eller avlång form, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Strö över chokladen som är kvar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

mjölkchokladglass6 mjölkchokladglass4