Ljuvligt goda Nutellabrownies! Så galet goda! De här godingarna kan man inte få nog av och kan ätas som de är till fikat eller servera dem med bär, vispgrädde eller glass så har du en lyxig, god dessert!
[caption id="attachment_45243" align="" width="215"]Vit chokladkladdkaka med hallongrädde – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_45244" align="" width="215"]Enkla browniebakelser – klicka här för recept![/caption]
Ca 16 st150 g smör, smält2 ¾ dl strösocker¾ dl kakao1 krm salt2 tsk vaniljsocker1 ½ dl vetemjöl2 ägg1 dl Nutella Garneringflorsockerca 2 msk NutellaGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop det smälta smöret, socker, kakao, salt och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl, ägg och Nutella. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 14 x 22 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker. Värm Nutella i mikron och ringla den över kakan.
[caption id="attachment_45237" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop det smälta smöret, socker, kakao, salt och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl, ägg och Nutella. Blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_45238" align="" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 14 x 22 cm.[/caption]
[caption id="attachment_45239" align="" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker. Värm Nutella i mikron och ringla den över kakan.[/caption]
Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt.