LJUVLIGT GODA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk, och bakpulver som gör att de tjocknar under gräddningen. De är vanliga till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär eller sylt och vispgrädde.
Ca 8 st2 ägg
1 msk strösocker1 ½ tsk bakpulver1 krm salt
3 dl vetemjöl3 dl mjölksmör att steka iGÖR SÅ HÄR1. Vispa upp ägg och strösocker lite luftigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
3. Stek plättarna i någon minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
[caption id="attachment_45127" align="" width="860"] 1. Vispa upp ägg och strösocker lite luftigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.[/caption]
[caption id="attachment_45128" align="" width="860"] 2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.[/caption]
[caption id="attachment_45129" align="" width="860"] 3. Stek plättarna i någon minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.[/caption]
Ugnsgratinerad tomat är enkelt att göra och ett toppenbra och gott tillbehör som gör middagen festligare. Tips! Kolla in fler goda, enkla matrecept – klicka här! Tips! Baconlindad sparris – klicka här för recept! Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här! Ugnsgratinerad tomat 4 personer 2 tomater salt parmesanost basilika GÖR SÅ HÄR …
[caption id="attachment_80295" align="alignnone" width="980"] På bilden serveras den panerade fisken med skolans kalla fisksås – receptet finns här![/caption] Panerad fisk är så gott! En stor favorit hos de flesta barn också (som annars kan vara dåliga på att äta fisk), men panerad fisk påminner om fiskpinnar och går ner i de flesta barns magar. Tips! Du …
I betalt annonssamarbete med Jakobsdals Charkuteri. Den absolut saftigaste julskinkan tillagar man i stekpåse. Och Mor Matildas rimmade julskinka levereras direkt i en vakuumförpackad stekpåse. Tillagningsmetoden kallas sous vide och ugnstemperaturen är låg. Det gör att skinkan blir sååååå himla mör, saftig och smakrik. Ta inte bort plasten på skinkan! Det är en stekpåse som …