LJUVLIGT GOD GLASS En schweizernöt-chokladkaka i glassen är fantastiskt gott – en superbra kombination till den krämiga glassen! Både barn och vuxna älskar denna glass och den gör succé både på finare middagar och på barnkalas! Lyxig, läcker, krämig glass med bara 3 ingredienser.
Tips!
Schweizernötchokladen kan bytas ut mot valfri choklad som man gillar.
![Saftiga solskensbullar fyllda med krämig vaniljkräm – klicka här för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/05/skrmavbild-2016-05-15-kl.-18.53.11-860x819.png)
![Underbar kolatårta – klicka här för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/05/skrmavbild-2016-05-16-kl.-13.21.45-860x778.png)
Schweizernötglass
ca 1,1 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
200 g schweizernötchokladkaka
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Hacka chokladen i mindre bitar.
4. Blanda ner chokladen i glassmeten (spar lite till garnering).
5. Häll glassmeten i en skål eller avlång form, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Strö över chokladen som är kvar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.