Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Riven äppelkaka

riven-äppelkaka4 riven-äppelkaka1

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!

Superläcker, snabbgjord äppelkaka – klicka här för recept!
Superläcker, snabbgjord äppelkaka – klicka här för recept!

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Riven äppelkaka

12–15 bitar

1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
½ dl filmjölk

Fyllning
1 äpple, skalat & rivet
kanel
strösocker 

Garnering
kanel
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.

3. Smula över resten av degen.

4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper).
4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.
4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.

riven-äppelkaka5 riven-äppelkaka2 riven-äppelkaka3 riven-äppelkaka6

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mangoglass med 2 ingredienser

Nyttig, sockerfri och krämig glass som bara innehåller fryst mango och mjölk. Supergod!

0

Frozen yoghurt mango

Nyttig glassliknande frozen yoghurt gjord på 2 ingredienser! Supergod helt utan tillsatt socker.

0

Bakpulvertunnbröd

Snabba saftiga & mjuka tunnbröd som gräddas i ugnen.

0

Blåbärskladdkaka på 2 sätt

Drömgoda kladdar med blåbär! Servera dem gärna med vispgrädde eller glass!

0

Chokladpaj

Desserttips! Superläcker smulpaj fylld med chokladkräm!

0

Pizzabullar

Så vansinnigt goda pizzabullar! Fyllningen kan varieras efter smak!

0

Hallongrottor

Spröda mördegskakor fyllda med härlig hallonsylt! Lätt att baka och omåttligt populära!

0

Segmjuk hallonkaka

En fantastiskt god & lättgjord kaka med bara 5 ingredienser! En riktig favorit!

0

Mjuk kanelbullekaka

En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle.

0

Snabb bakpulverpizza

Superläcker pizza med en snabbgjord botten som är gudomligt god!

0