TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Här finns fler läckra, goda recept med äpplen!
Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!
Riven äppelkaka
12–15 bitar
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
1 ½ dl strösocker
7 ½ dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk
Fyllning
1 äpple, skalat & rivet
kanel
strösocker
Garnering
kanel
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda vaniljsocker, bakpulver, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Fördela hälften av degen i en smord och bröad spring, form (eller klädd med bakplåtspapper). Strö över ett rivet äpple, strö över kanel och strösocker i valfri mängd.
3. Smula över resten av degen.
4. Strö över kanel i valfri mängd. Grädda kakan mitt i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker före servering.