NYTTIG POTATISLIMPA UTAN VETEMJÖL! Den blir oerhört saftig och god!!! En riktig favoritlimpa som dessutom är hälsosam och nyttig, helt utan vetemjöl. Den är mycket enkel att baka och behöver inte jäsa. Potatisen gör brödet extra saftigt.
Fakta potatis!
Potatis innehåller vitamin C, vissa B-vitaminer, kalium och kostfibrer. Proteinhalten är låg men det proteinet som finns är av hög kvalitet.
[caption id="attachment_56202" align="" width="287"] Nyttig Kesofrölimpa utan mjöl. Klicka på bilden för recept![/caption]
[caption id="attachment_56203" align="" width="290"] Nyttiga bananchokladbollar utan socker eller smör. Supergoda! Klicka på bilden för recept![/caption]
Potatis är en av de nyttigaste råvarorna! Läs här!
Nyttig potatislimpa utan vetemjöl
1 st7 dl havregryn (mixas till mjöl)2 tsk bikarbonat1 tsk salt2 ägg3 ½ dl filmjölk2 normalstora potatisar, råaGarneringhavregrynGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv potatisarna (de ska vara råa).
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och potatis till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
[caption id="attachment_56194" align="" width="860"] 2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.[/caption]
[caption id="attachment_56195" align="" width="860"] 3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.[/caption]
[caption id="attachment_56227" align="" width="860"] 4. Skala och riv potatisarna.[/caption]
[caption id="attachment_56197" align="" width="860"] 5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och potatis till en kladdig smet.[/caption]
[caption id="attachment_56198" align="" width="860"] 6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.[/caption]
[caption id="attachment_56199" align="" width="860"] 7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.[/caption]
Enkla frallor som är gudomligt goda att äta nygräddade. De är lättbakade och passar perfekt att slänga ihop när man enkelt vill ha nybakat bröd! Ett lättgjort bröd för barn som vill lära sig baka bröd. Tips! Pensla degen med vatten och strö över solroskärnor, linfrön eller sesamfrön på bröden före gräddning. Knådfria frallor …
NYTTIG BÄRKAKA BAKAD AV BANAN OCH ÄGG Ca 8 bitar 2 bananer2 ägg1/2 tsk bakpulver1 dl blåbär1 dl hallon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop bananer, ägg och bakpulver till en smet. 2. Hälls smeten i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. 3. Lägg blåbär och hallon …
FAVORITDRESSING! Klassisk salladsdressing smaksatt med Italiensk salladskrydda. Den passar att blandas med alla sorters sallader, grönsaker och salsor.
Extremt saftig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen, smaksatt med goda kryddor. Det som händer när pulled pork tillagas i väldigt låg temperatur är att fettet, alla ligament och kollagenet smälter vid ca 85–90 grader. Det gör köttet extremt saftigt.
Supergoda, mättande frallor som bl a innehåller havregryn, mjölk, ägg och rivet äpple. Äpplena gör dem extra saftiga och goda. De innehåller inget vanligt vitt vetemjöl.