Lättgjorda frallor som är oerhört saftiga och knapriga på ytan. De innehåller bakpulver och behöver inte jäsa. Baktid: 5 min + gräddning 12–14 min. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. De är allra godast nybakade. Om du inte äter upp alla bröd rekommenderas att man fryser in dem direkt och tar fram dem och tinar i mikron när de ska ätas.
[caption id="attachment_56652" align="" width="357"] Baka 4-minutersbröd i stekpanna som inte behövser jäsa! Klicka på bilden för recept![/caption]
[caption id="attachment_56232" align="" width="354"] Nyttig, supersaftig och god potatislimpa utan vetemjöl (behöver inte jäsa). Klicka på bilden för recept![/caption]
Frukostfrallor utan jäst
6 st5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver½ tsk salt2 msk rapsolja2 ½ dl mjölkGarneringolja eller vatten (olja ger ytan mer färg)vallmofrön (vita eller blåa)GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).
5. Strö vallmofrön över bollarna.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.
[caption id="attachment_56656" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.[/caption]
[caption id="attachment_56657" align="" width="860"] 2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.[/caption]
[caption id="attachment_56658" align="" width="860"] 3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_56659" align="" width="860"] 4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).[/caption]
[caption id="attachment_56660" align="" width="860"] 5. Strö vallmofrön över bollarna.[/caption]
[caption id="attachment_56661" align="" width="860"] 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.[/caption]
ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st 50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, …
BAKA BRÖD I PAJFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt och gott. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degen jäsa övertäckta i kylen över natten. …
Extremt saftig fläskkarré som sköter sig själv i ugnen, smaksatt med goda kryddor. Det som händer när pulled pork tillagas i väldigt låg temperatur är att fettet, alla ligament och kollagenet smälter vid ca 85–90 grader. Det gör köttet extremt saftigt.
Supergoda, mättande frallor som bl a innehåller havregryn, mjölk, ägg och rivet äpple. Äpplena gör dem extra saftiga och goda. De innehåller inget vanligt vitt vetemjöl.