Dag: 13 mars, 2017 (sida 1 av 3)

Varma jordgubbar och kvarg

kvargjordgubbar

Varma jordgubbar & kvarg. De varma jordgubbarna ihop med kvargen är ljuvligt gott. En mycket mättande, nyttig och snabb frukost eller mellanmål.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Varma jordgubbar & kvarg

150 g frysta jordgubbar (färska går också bra)
1–2 dl kvarg

1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.

2. Lägg på kvarg och ät direkt. Supergott! Låt jordgubbarna svalna lite om de är för varma.

1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.

Jordgubbsgrottor

jordgubbsgrottor1

Spröda, läckra syltkakor med jordgubbssylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbsgrottor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt

1–2 dl jordgubbssylt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med jordgubbssylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

jordgubbsgrottor3 jordgubbsgrottor2

Smartiessnittar

smartiessnittar8 smartiessnittar10

Ljuvligt goda, läckra knapriga smartiessnittar! Lätta att baka med en rykande åtgång. Servera dem i en burk med tätslutande lock.

Smartiessnittar

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

ca 200 g Smarties

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

smartiessnittar6smartiessnittar9 smartiessnittar6