Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor

Segknapriga chokladsnittar

segknaprigachokladsnittar5 segknaprigachokladsnittar6 Segknapriga chokladsnittar! Älskade, goda småkakor som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör kakorna extra lyxiga och goda. Fyll kakburken med dessa härliga chokladkakor! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segknapriga chokladsnittar

30–35 st 1 ½ dl strösocker 2 msk kakao ½ krm salt ½ tsk bakpulver 2 ½ dl vetemjöl 1 msk ljus sirap 125 g smör, rumsvarmt  Garnering pärlsocker GÖR  SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg. 2. Dela degen i tre delar. 3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. 4. Platta till längderna lite lätt. 5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen. 6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
segknaprigachokladsnittar2 segknaprigachokladsnittar3 segknaprigachokladsnittar4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segknapriga mjölkchokladrutor

Superläckra, goda godiskakor för alla chokladälskare!

0

Grova havregrynsfrallor

Grova, men luftiga och saftiga frukostfrallor med havregryn och rågmjöl i degen. Mättande och supergoda!

0

Syltkakor

Syltkakor – populära, spröda, goda småkakor som alltid är uppskattade.

0

Nicecream hallon

Fräsch, svalkande och hälsosam glass som endast innehåller frukt och bär! Tid: 5 min. Supergod!!!

0

Dammsugare/punschrullar

Punschrullar eller dammsugare – ja dessa magiskt goda klassiker har flera namn.

0

Dammsugare

Klassiska, ljuvligt goda dammsugare. Superenkla att göra!

0

Hemgjorda Delicatobollar

Hemgjorda Delicatobollar Ännu godare än originalet

0

Nicecream mango

Krämig, nyttig bärglass som bara innehåller 2 ingredienser. Tid: 5 min.

0

Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten!

0

Dadelbollar

Nyttiga chokladbollar helt utan socker! Supergoda och ingen kan ana att de innehåller dadlar istället för socker.

0

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

0

3 bröd av 1 deg

Gör en grunddeg och baka ut den till morotsfrallor, hamburgerbröd och en baguette.

0