Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Frallor som bara jäser en gång

Frallor som bara jäser en gång. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knåda och enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Supergoda! Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man göra något annat.

Frallor som bara jäser en gång

9 st

25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl vetemjöl

På degen
1 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Häll ca 1 dl vetemjöl över degen och rulla degen i mjölet. Nyp loss ca 9 lika stora bitar från degen med mjölade händer. Lägg varje bit på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem runda lite försiktigt.

3. Strö lite vetemjöl över frallorna och låt dem jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Marängsvisstårta med hallon

En riktigt, riktigt  läcker sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta …

0

Ljusrosa hushållsmaskin

Annonssamarbete med Ellos som innehåller annonslänkar. Ljusrosa, superhäftig bakmaskin! Champion CHKA100 är en kraftfull och stilrent designad köksmaskin. Kampanjpris, endast 799 kr! För mer info och beställning, klicka till webbutiken här! Tänk att ha den här på köksbänken, vilken dröm! Klicka på bilden ovan för mer info och beställning!  

0

Hallonsmulpaj

En superläcker, frasig smulpaj med hallon i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept! Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till. Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula hackad sötmandel på pajdegen innan gräddning! Det ger en god smak …

0

Mjölfria morotsfrallor

Nyttiga, mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vanligt vetemjöl. Istället innehåller de mixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda! 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Mjölfria morotsfrallor 1 st 1 dl finriven morot 7 …

0

Rostad banan med hallonsås

Annonssamarbete som innehåller annonslänkar. + follow Linda Andersson on APPRL Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med …

0

Noblessemarängtårta i långpanna

Under grädden döljer sig friska, fräscha hallon. Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. Noblessemarängtårta i långpanna 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde …

0

Fransk hallonkaka

Drömgod, lättbakad segmjuk hallonkaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska hallon. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Fransk hallonkaka Ca 8 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker På toppen 175 g hallon, frysta  …

2

Marängsvisstårta med jordgubbar

En riktigt, riktigt  läcker sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Tips! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska …

0

Pannkaka i muffinsform

Lättgjorda, fluffiga, ljuvligt goda pannkakor gräddade i muffinsform. De gjorde succé hemma hos mig. Barnen var lyriska! Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Pannkaka i muffinsform Ca 18 st  5 ägg 6 dl mjölk ½ krm salt 3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Vispa upp äggen lite lätt med …

0

5 glutenfria baktips – få samma resultat som när du bakar med gluten

Artikeln är ett annonssammarbete med Risenta Idag är det många som av olika anledningar utesluter gluten ur kosten. Är du en av de som tror att glutenfria produkter gör bakningen krångligare? Här är fem tips som visar hur det kan bli enklare. Mjölsorterna vete, råg och korn resulterar i en smidigare deg med bättre jäsegenskaper, …

0

Banankvargpannkakor

Nyttiga, supergoda pannkakor utan vetemjöl. Goda både till frukost, lunch, middag och mellanmål. Servera dem gärna med mosade bär, rivet äpple och/eller Keso. Banankvargpannkakor 6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade! 1 dl havregryn (mixas eller mortlas till mjöl) 3 ägg 1 nypa salt ½ tsk …

0

Enkla vetelimpor

Enkla vetelimpor! Ett av de enklaste bröden man kan baka med jäst! Och de är otroligt goda, saftiga och har en makalöst god knaprig skorpa! Tips! Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön. Vill man ha mer fibrer i brödet kan man byta ut ca 3 dl vetemjöl till grahamsmjöl. Enkla vetelimpor 2 st 50 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x