Knäckig och smulig rabarberpaj i ett! Den är magiskt god, ett helt perfekt recept som funkar i alla lägen. Ska du bara baka en rabarberpaj i år så rekommenderas denna varmt!
Knäckig rabarberpaj
Fyllning
4 rabarberstänger
3–4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
en nypa flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en pajform, 22 x 32 cm eller ca 26 cm i diameter. Blanda dem med strösocker och potatismjöl.
2. Deg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
3. Smula degen över rabarbern.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med vaniljsås eller glass.
[…] utgick från Lindas recept på knäckig rabarberpaj (dock utan potatismjöl för det hade jag inte hemma), istället gjorde jag så […]