Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Lindas rabarber Okategoriserade

Saftig rabarberkaka

saftigrabarberkaka4 saftigrabarberkaka6

En underbar saftig rabarberkaka som passar lika bra som dessert på en härlig middag eller som fikabröd till kaffet. Ett klassiskt suveränt recept som alla gillar! Här hittar du fler läckra rabarberrecept – klicka här!

Läcker rabarbersmulpaj – klicka här för recept!
Läcker rabarbersmulpaj – klicka här för recept!
Superläcker, god rabarberkladdkaka – klicka här för recept!
Superläcker, god rabarberkladdkaka – klicka här för recept!

 Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!

Saftig rabarberkaka

Ca 12 bitar

ca 200 g rabarber (ca 1 ½ stjälk) + lite strösocker att pudra över
2 ägg

2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält 

Garnering
½ tsk mortlade kardemummakärnor
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.

2. Pudra lite strösocker över rabarbern.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.

5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Pudra över florsocker före servering. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
2. Pudra lite strösocker över rabarbern.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner de torra ingredienserna ihop med smöret i äggsmeten. Blanda ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
5. Strö rabarbern och kardemumman på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–30 min. Pudra över florsocker före servering. Den ska vara lite lätt kladdig och seg. Ät den som den är eller servera med vaniljsås eller glass.

saftigrabarberkaka3 saftigrabarberkaka2 saftigrabarberkaka7 saftigrabarberkaka5 saftigrabarberkaka1

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Rabarberkaka med kardemumma

Härlig saftig, mjuk och lite seg i kanterna – superläcker lättbakat rabarberkaka!

0

Knäckig rabarbersmulpaj

Lättbakad, lyxig paj som är ljuvligt knäckig på ytan.

0

Rabarber- och jordgubbssmulpaj

Smulpaj med rabarber och jordgubbar är en ljuvlig kombination! Den syrliga, lite sura rabarbern passar perfekt med jordgubbarna.

0

Rabarbersmulpaj

Ett väl beprövat smulpajsrecept som är helt perfekt i kombination med den syrliga rabarbern.

0

Rabarberkladdkaka

Den sura rabarbern i kombination med den söta, kladdiga kakan är underbar! En gudomligt god kaka!

0

Pavlova med hallongrädde

Frasig, hög marängbotten toppad med fluffig hallongrädde. Ljuvligt god tårta! Fler tips på garnering i receptet!

0