Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas pajrecept

Krossad ananaspaj

24 röster

Jag älskar ananaspaj – det är fantastiskt gott! Det är en paj man snabbt och enkelt kan slänga ihop när man vill ha en supersmarrig dessert! Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass!

Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept!

Krossad ananaspaj

12 bitar

Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
175 g smör

Fyllning
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 stor burk krossad ananas, ca 700 gram 

Garnering
pudra ev. över lite florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, salt och strösocker till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.

3. Nagga bottnen med en gaffel. Tryck gärna ett mönster på kanterna med en gaffel (inget måste, men det är snyggt).

4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 min.

5. Ta ut pajskalet ur ugnen. Sänk ugnsvärmen till 180 grader när du tar ut formen.

6. Fyllning: Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker lite lätt fluffigt. Tillsätt därefter vispgrädden och ananasen och rör om.

7. Bred ut fyllningen på pajskalet.

8. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min eller tills fyllningen har stannat och inte är rinnig i mitten. 

Servera med en riktigt god vaniljvisp, vaniljglass eller en klick vispgrädde.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
Annika
4 år sedan

Fungerar en form på 28 ø. Har ingen annan.🤔

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Annika
4 år sedan

Det går bra! Mvh Linda

Birthe Rosdahl
Birthe Rosdahl
4 år sedan

Hej. Ska man vispa grädden till fyllningen till ananaspajen? Mvh Birthe

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Birthe Rosdahl
4 år sedan

Nej, den ska inte vispas. Mvh Linda

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vindruvsglass vegansk

Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite havremjölk. Den är fantastisk, så himla god! Havremjölken kan bytas ut mot valfri vegansk mjölk. Tips! Baka ljuvligt goda havrebollar – klicka här för recept! Tips! Baka en underbar snabb, vegansk limpa – klicka här för recept!   Vindruvsglass vegansk 1 banan, fryst 150–200 g vindruvor, frysta …

0

Nyttig vindruvsglass

Gör glass på frysta vindruvor, banan och lite mjölk. Den är magiskt god! Jag fick en känsla av att glassen smakade Piggelin, trots att den inte innehåller päron. Men det här är en glass jag kommer göra igen och även mina barn blev helt sålda på glassen. Ett superrecept!!! Tips! Gör fantastiskt god, nyttig mangoglass …

0

Mazariner

Tips! Baka en stor, superläcker, smarrig mazarintårta istället för små mazariner – klicka här för recept! Det här receptet på mazariner gjorde jag och bakade när jag var anställd på tidningen Hembakat. De är gudomligt goda, jag älskar dessa godingar! Kolla in steg-för-stegbilderna jag gjorde på deras sida! Klassiska mazariner Ca 16 st Mördeg 100 …

0

Jästen som jäser på 1 minut

April, april… ? ? ?   …   .

1

Mangocheesecake

Mangocheesecake är magiskt gott! Den bakas enkelt utan ugn och är ett säkert kort som man alltid kan bjuda på som dessert, på alla sorters kalas och middagar. Tips! Grovhacka 100 g vit choklad i fyllningen. Det är supergott med bitar av choklad i tårtan! Tips! Baka en ljuvligt god citronpaj – klicka här för recept! …

4

Ananaspaj

  Ananaspaj är fantastiskt gott! Och en dessert men enkelt och hyfsat snabbt slänger ihop. Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass! Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept! ANANASPAJ Pajdeg4 dl vetemjöl1 …

6

KNÅDFRIA FRALLOR

HEMBAKADE, KNÅDFRIA FRALLOR SOM BARA JÄSER EN GÅNG. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knådas, ett enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man …

0

Biskvitårta

Som klassiska biskvier som man köper på konditori, men stor som en tårta istället. Den går fortare och lättare att baka en klassiska biskvier och räcker till många! Man kan själv välja om man vill ha en liten eller stor bit. Förvara den i kylen där den håller sig i ett par dagar. Tips! Baka …

0

Seg chokladkolakladdkaka

Kladdig chokladkolakaka som påminner om seg chokladkola i smaken. Makalöst lyxig och god!!! Seg chokladkolakladdkaka Ca 12 bitar 125 g smör 1 ½ dl ljus sirap 1 ½ dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt ¾ dl kakao 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Limpan med 0 kalorier

April, april… ? ? ? TIPS! Följ mig gärna; Lindas bakskola på Instagram (klicka här) och Facebook (klicka här) om du vill ha alla mina enkla, goda recept, alla innehåller steg-för-stegbilder som visar hur man gör!   .  

0

Citronpaj

Den här citronpajen är fantastiskt god. Pajbotten är spröd och härlig och fyllningen krämig, frisk och fräsch med härlig citronsmak. Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept! Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept! Citronpaj Drömgod citronpaj med frasig smulbotten …

0

Morotslimpor

Saftiga, härliga, rustika morotslimpor! Tips! Du kan halvera degen om du bara vill baka en limpa. Om du inte har något grahamsmjöl hemma går det bra med rågmjöl eller havregryn. Eller så kan hela degen göras med endast vetemjöl, det blir lika gott det, dock blir det lite mindre fibrer i brödet. Tips! Baka, klippta, …

0
4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x