Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med sylt, mosade bär och/eller vispgrädde.
Amerikanska pannkakor
Ca 8 st
2 ägg
1 msk strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
smör att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp ägg och strösocker lite luftigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
3. Stek plättarna i någon minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.