Vegansk snabblimpa som är supersaftig och god. Den är mycket lättlagad och håller sig saftig i flera dagar.
Tips! Baka veganska snabbfrallor – klicka här för recept!
VEGANSK SNABBLIMPA
2 limpor
10 dl soygurt eller havregurt
2 dl mörk sirap
50 g mjölkfritt margarin, smält
1 ½ tsk salt
1 msk bikarbonat
16 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll soygurt, sirap och margarin i en bunke. Blanda salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll degen i två limpformar, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper.
3. Grädda limporna längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!
Tips! Baka veganska snabbfrallor – klicka här för recept!