Meny Stäng

Julmustkola

 

Ljuvligt god, underbar julmustkola! Ättikspriten i kolan gör att man minimerar risken för att kolan ska sockra sig när den stelnat. Det brukar gå bra utan, men med ättiksprit är man helt säker på att den inte sockrar sig.
Tips! Fler goda, enkla godisrecept – klicka här!

Julmustkola

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl julmust
1 krm ättiksprit (kan uteslutas men motverkar att kolan sockrar sig)

GÖR SÅ HÄR
1. Häll vispgrädde, sirap, strösocker och julmust i en rymlig kastrull.

2. Koka upp alla ingredienser och låt det puttra tills kolan når 125 grader (det tar ganska lång tid). Stäng av spisen när temperaturen är uppnådd. Tillsätt ättikspriten och rör om ordentligt.

3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper, i en form ca 15 x 20 cm, och låt den stelna i kylen.

Tips! Fler goda, enkla godisrecept – klicka här!


Tips! Fler goda, enkla godisrecept – klicka här!

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.